VVD-TWEEDE KAMERLID ERIK ZIENGS KONDIGT DE FLEX-BV AAN

Met dank overgenomen van E. (Erik) ZiengsĀ i, gepubliceerd op dinsdag 4 oktober 2011.

tijdens de opening van De Drentse Zaak in Assen

Als het aan VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs ligt, dan komt er nog dit jaar een nieuwe BV-vorm, de Flex-BV. Daarbij wordt het mogelijk om voor 1 euro een nieuwe BV te starten, zonder tussenkomst van de notaris. Erik Ziengs deed die uitspraak tijdens de opening van De Drentse Zaak in Assen op vrijdag 30 september jl. De Drentse Zaak is een z.g.n. incubater, een broedplaats. Een plek waar startende ZZP-ers terecht kunnen voor een flexplek, een netwerk en gerichte ondersteuning.

Onzinnige regeldruk

Erik Ziengs sprak daarmee voor eigen parochie. Immers, hij heeft als VVD-er het MKB en de ZZP-ers in portefeuille. Hij kondigde het aandachtig gehoor nog meer maatregelen aan, die het starters en ZZP-ers gemakkelijker moet maken om voor zichzelf te beginnen. Zoals het opheffen van de onzinnige VAR-verklaringen en meer duidelijkheid omtrent de wettelijke status van de ZZP-er. Daarnaast spant Erik Ziengs zich ervoor in, dat de regeldruk voor kleine ondernemers fors omlaag gaat.

Fraudegevoelig

De komst van de nieuwe Flex-BV heeft nog wel wat voeten in aarde. Erik Ziengs trekt daarin samen op met VVD-collega van der Steur. Ard van der Steur heeft Justitie-Minister van Opstelten ervan zien te overtuigen, dat in de huidige wet- en regelgeving de mogelijkheden om te frauderen te groot zijn. Inmiddels is Opstelten druk bezig de wetgeving op dat punt aan te passen. Ook Economie-Minister Verhagen speelt hierin een belangrijke rol. Eind dit jaar hopen ze de nieuwe regeling door beide Kamers te loodsen.

Incubator

De Drentse Zaak is een incubator, een broedplaats waar nieuw zakelijk talent kan flexwerken en ondersteuning kan krijgen. De Drentse Zaak zet daarbij zwaar in op netwerken. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij elkaar helpen, ondersteunen en stimuleren. Daarmee moet het ondernemerschap in Assen en omstreken een impuls krijgen. Reden waarom ook Wethouder Henk Matthijsse van Assen een rol speelde bij de opening.