Kamerlid Ziengs neemt ‘Over drempels’ in ontvangst

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op zondag 11 september 2011.

Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD) heeft op 8 september het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het boekje ‘Over drempels’, waarin de resultaten van de aanbestedingsanalyse van 2010 van het Aanbestedingsinstituut staan.

Joost Fijneman, manager van het Aanbestedingsinstituut, vertelde erbij dat hij hoopt dat Aanbestedingsinstituut volgend jaar geen 3000 aanbestedingen hoeft te analyseren. “De helft van de aankondigingen betreft projecten met een opdrachtwaarde die lager is dan 500.000 euro. Openbare aanbesteding is in die gevallen een te zware en kostbare procedure. Als het aan Aanbestedingsinstituut ligt, zien we voortaan nog maar de helft van alle aanbestedingen op de kalender.”

Erik Ziengs nam het boekje dankbaar in ontvangst. “Het is goed dat er een instantie is die onafhankelijk onderzoek doet naar alle bouw- en infra-aanbestedingen in ons land. Fijn ook, dat de resultaten van die analyse zo helder in een compact boekje zijn weergegeven. De drempel voor openbare aanbestedingen kan omhoog, Europese regels laten dat ook toe. Dat creëert direct meer kansen voor het MKB en ik ben ervan overtuigd dat tevens de kwaliteit van het geleverde werk er beter van wordt.”

Aanbestedingsinstituut

De Stichting Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra, kortweg het Aanbestedingsinstituut, is een onafhankelijk instituut in het leven geroepen door de grootste bedrijfstakorganisatie in de Bouw & Infra, dat de kwaliteit van aanbestedingen van werken bewaakt. Het doel is door constructief overleg het aantal (juridische) problemen bij aanbestedingen te verminderen. Het Aanbestedingsinstituut analyseert alle aankondigingen van aanbestedingen in de Bouw & Infra en is een initiatief van Bouwend Nederland.

Oorspronkelijk bericht op http://www.bouwendnederland.nl