VVD-Kamerlid betrapt in hooiberg

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op maandag 4 juli 2011.

VVD-Tweede Kamerlid Erik Ziengs is op werkbezoek in Drenthe gesignaleerd in een hooiberg. Of, zoals ze in Drenthe zeggen, in een Hooikiep. Naar verluid heeft hij daar zelfs de nacht doorgebracht. De Hooikiep is een van de vernieuwende ontwikkelingen van Camping de Norgerberg in Norg. Erik Ziengs werd daar, op uitnodiging van de Recron, een dag aan het werk gezet.

De Norgerberg is een van de voorbeeld-accomodaties van de Recron. Een MKB-bedrijf in de toeristenbranche, dat ervoor heeft gekozen om te vernieuwen en te verbeteren. Naast de Hooikiepen kunnen de gasten kiezen uit originele Boomhutten, Boswachtershutten of luxe Huurcaravans. Voor zover ze niet zelf met de camper of de caravan komen, natuurlijk. Jaarlijks zijn er meer dan 30.000 overnachtingen op de Norgerberg.

De eigenaren wordt het daarbij niet gemakkelijk gemaakt. Gerrit en Ineke Schippers hebben in hun bedrijfsvoering te maken met maar liefst 53 verschillende wetten en regelingen. Zowel op landelijk, provinciaal als lokaal niveau. Is het niet de Boswet, dan is het wel de Horecawet, legionella-voorschriften of de Natura 2000-regelgeving. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Via de Recron vroeg het echtpaar aan Tweede Kamerlid Erik Ziengs meer ruimte en begrip om als vernieuwende recreatie-ondernemers aan de slag te kunnen. Dat vurige pleidooi was bepaald niet aan dovemansoren gericht. VVD-er Erik Ziengs heeft Recreatie & Toerisme in portefeuille en zegde toe te kijken wat er voor MKB-ondernemers te verbeteren valt. In de Eerste Kamer (van de 2) van de Hooikiep kon daarover nog lang van gedachte worden gewisseld.