Besluit 2012/283 - Sluiting door de EU van de gewijzigde statuten en het gewijzigde reglement van orde van de Internationale Studiegroep voor Rubber

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 31 mei 2012 gepubliceerd en is op dezelfde dag in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2012/283/EU: Besluit van de Raad van 24 april 2012 betreffende de sluiting door de Europese Unie van de gewijzigde statuten en het gewijzigde reglement van orde van de Internationale Studiegroep voor Rubber

officiële Engelstalige titel

2012/283/EU: Council Decision of 24 April 2012 on the conclusion by the European Union of the amended Constitution and Rules of Procedure of the International Rubber Study Group
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2012/283
Origineel voorstel COM(2011)267 NLEN
Celex-nummer i 32012D0283

3.

Key dates

Document 24-04-2012
Bekendmaking in Publicatieblad 31-05-2012; Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 123,OJ L 141, 31.5.2012
Inwerkingtreding 31-05-2012; in werking datum document zie art 4
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

31.5.2012   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 141/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 24 april 2012

betreffende de sluiting door de Europese Unie van de gewijzigde statuten en het gewijzigde reglement van orde van de Internationale Studiegroep voor Rubber

(2012/283/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 207, leden 3 en 4, in samenhang met artikel 218, lid 6, onder a), punt v),

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Gezien de goedkeuring van het Europees Parlement,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Na verscheidene onderhandelingsrondes hebben de delegatiehoofden van de Internationale Studiegroep voor Rubber („IRSG”) op 14 juli 2011 overeenstemming bereikt over de tekst van de wijzigingen van de statuten en het reglement van orde van de IRSG.

 

(2)

De Unie is lid van de IRSG.

 

(3)

De lidstaten van de Unie die IRSG-lid zijn, hebben formeel kennisgeving van terugtrekking gedaan en zullen zich met ingang van 1 juli 2011 uit de IRSG terugtrekken.

 

(4)

De gewijzigde statuten en het gewijzigde reglement van orde van de IRSG moeten worden vastgesteld om de nieuwe zetel van de IRSG te bevestigen en expliciete bepalingen over de positie van de Unie in de IRSG op te nemen, alsook om de organisatorische structuur, de bijdragen aan de begroting en besluitvormingsprocedures aan te passen.

 

(5)

Er is namens de Unie machtiging verleend voor de ondertekening van de gewijzigde statuten en het reglement van orde van de IRSG bij Besluit 2011/664/EU van de Raad (1), waarbij tevens voorzien is in de voorlopige toepassing ervan, in afwachting van de voltooiing van de procedures voor de sluiting ervan.

 

(6)

De gewijzigde statuten en het reglement van orde van de IRSG moeten worden goedgekeurd,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De gewijzigde statuten en het reglement van orde van de Internationale Studiegroep voor Rubber („IRSG”) worden namens de Europese Unie goedgekeurd.

De gewijzigde statuten en het reglement van orde zijn bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie  (2).

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de persoon/personen aan te wijzen die bevoegd is/zijn om schriftelijk aan de secretaris-generaal van de IRSG de instemming van de Unie te bevestigen om te worden gebonden door de gewijzigde statuten en het reglement van orde.

Artikel 3

Tijdens de vergaderingen van de delegatiehoofden van de IRSG wordt de Unie vertegenwoordigd door vertegenwoordigers van de Commissie, zoals bepaald in artikel IX van de gewijzigde statuten.

De lidstaten mogen als deel van de delegatie van de Unie deelnemen aan de vergaderingen van de delegatiehoofden.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Luxemburg, 24 april 2012.

Voor de Raad

De voorzitter

  • N. 
    WAMMEN
 

 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.