Besluit 2006/856 - Comité voor monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 13 december 2008 gepubliceerd en is op 13 november 2006 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2006/856/EG: Besluit van de Raad van 13 november 2006 tot oprichting van een Comité voor monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek (Gecodificeerde versie)

officiële Engelstalige titel

2006/856/EC: Council Decision of 13 November 2006 establishing a Committee on monetary, financial and balance of payments statistics (Codified version)
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2006/856
Origineel voorstel COM(2003)298 NLEN
Celex-nummer i 32006D0856

3.

Key dates

Document 13-11-2006
Bekendmaking in Publicatieblad 13-12-2008; Special edition in Romanian: Chapter 10 Volume 004,OJ L 332, 30.11.2006,Special edition in Bulgarian: Chapter 10 Volume 004,Special edition in Croatian: Chapter 10 Volume 001,OJ L 335M , 13.12.2008
Inwerkingtreding 13-11-2006; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

30.11.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 332/21

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 13 november 2006

tot oprichting van een Comité voor monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek

(Gecodificeerde versie)

(2006/856/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Parlement (1),

Gezien het Advies van het Europees Economisch en Sociaal Comité (2),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Besluit 91/115/EEG van de Raad van 25 februari 1991 tot oprichting van een Comité voor monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek (3) is ingrijpend gewijzigd (4). Ter wille van de duidelijkheid en een rationele ordening van de tekst dient tot codificatie van dit besluit te worden overgegaan.

 

(2)

Als onderdeel van het meerjarige statistische programma van de Commissie moet een meerjarig werkprogramma voor de monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek worden vastgesteld.

 

(3)

De Raad heeft bij Besluit 89/382/EEG, Euratom van 19 juni 1989 tot oprichting van een Comité statistisch programma van de Europese Gemeenschappen (5), een Comité statistisch programma van de Europese Gemeenschappen, samengesteld uit vertegenwoordigers van de bureaus voor de statistiek van de lidstaten, opgericht, teneinde bij de opstelling van het statistische programma een nauwe samenwerking tussen de lidstaten en de Commissie te waarborgen.

 

(4)

In de lidstaten worden de monetaire en de bankstatistieken door de centrale banken opgesteld en de financiële en betalingsbalansstatistieken door diverse instellingen, waaronder met name de centrale banken.

 

(5)

Teneinde nauwe samenwerking tussen de lidstaten en de Commissie op het gebied van de monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek te bewerkstelligen, moet de Commissie bij de opstelling en de uitvoering van het meerjarige werkprogramma voor die statistiek worden bijgestaan door een Comité bestaande uit vertegenwoordigers van de voornaamste betrokken nationale instellingen.

 

(6)

Gelet op de specifieke rol die de genoemde instellingen in de lidstaten uitoefenen, moet het Comité zelf zijn voorzitter kunnen kiezen.

 

(7)

Op statistisch vlak bestaat een sterke onderlinge afhankelijkheid tussen het monetaire en financiële gebied en de betalingsbalans enerzijds en bepaalde andere terreinen van de economische statistiek anderzijds.

 

(8)

De grotere vraag van de lidstaten en de communautaire instellingen naar betere statistische informatie vereist een hechtere samenwerking tussen gebruikers en producenten van monetaire, financiële en betalingsbalansstatistieken,

BESLUIT:

Artikel 1

Er wordt een Comité voor monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek opgericht, hierna „Comité” genoemd.

Artikel 2

Het Comité staat de Commissie bij op het punt van de opstelling en de uitvoering van het meerjarige werkprogramma voor de monetaire, financiële en betalingsbalansstatistiek. Het Comité dient zich inzonderheid uit te spreken over de ontwikkeling en de coördinatie van de monetaire, financiële en betalingsbalansstatistieken die nodig zijn in het kader van het beleid van de Raad, van de Commissie en van de onderscheiden comités die hen bijstaan.

Het Comité kan worden gevraagd zich uit te spreken over de relaties tussen de monetaire, financiële en betalingsbalansstatistieken enerzijds en bepaalde andere economische statistieken anderzijds, met name die waarop de nationale rekeningen gebaseerd zijn. De werkzaamheden van dit Comité worden gecoördineerd met die van het Comité voor het statistische programma.

Artikel 3

De Commissie raadpleegt het Comité, op eigen initiatief of eventueel op verzoek van de Raad of van de comités die de Raad en de Commissie bijstaan,...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.