Brief regering; Afschrift reactie op vervolgvraag van de Eerste Kamer - Oprichting door de Staat der Nederlanden van een vereniging naar Nederlands recht ter ondersteuning van het internationale collectief 'Initiative on the Voluntary Principles on Security and Human Rights'

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 33226 - Oprichting van een vereniging ter ondersteuning van het 'Initiative on the Voluntary Principles on Security and Human Rights'.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Oprichting door de Staat der Nederlanden van een vereniging naar Nederlands recht ter ondersteuning van het internationale collectief 'Initiative on the Voluntary Principles on Security and Human Rights' ; Brief regering; Aanbieding afschrift van de brief aan de Eerste Kamer als reactie op de vervolgvraag inzake het voornemen tot (mede-)oprichting door de Staat van een vereniging ter ondersteuning van het internationale collectief “Initiative on the Voluntary Principles on Security and Human Rights” (VPs)
Document­datum 08-10-2012
Publicatie­datum 08-10-2012
Nummer KST332263
Kenmerk 33226, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2012–2013

33 226

Oprichting door de Staat der Nederlanden van een vereniging naar Nederlands recht ter ondersteuning van het internationale collectief «Initiative on the Voluntary Principles on Security and Human Rights»

Nr. 3

Ter griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 3 oktober 2012. Het oordeel dat de voorgenomen Rechtshandeling een voorafgaande Machtiging bij de wet behoeft kan door een van beide Kamers worden uitgesproken uiterlijk op 17 oktober 2012.

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 3 oktober 2012

Ter informatie stuur ik u een afschrift van mijn brief aan de Voorzitter van de Eerste Kamer als reactie op de vervolgvraag inzake het voornemen tot (mede-)oprichting door de Staat van een vereniging ter ondersteuning van het internationale collectief «Initiative on the Voluntary Principles on Security and Human Rights» (VPs), die is gesteld in de brief van de Eerste Kamer van 20 september jl. met kenmerk 150356.03u.

De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker

Bijlage

Den Haag, 3 oktober 2012

In uw brief van 20 september jl. van de Eerste Kamer is mij een vervolgvraag gesteld inzake mijn bereidheid informatie te verstrekken over het volledige advies van de Algemene Rekenkamer, het jaarlijkse werkplan, de jaarlijkse begroting en een overzicht van de contributie, waarin zichtbaar is wie er bijdraagt en hoe hoog deze bedragen zijn, met betrekking tot het voornemen tot (mede-)oprichting door de Staat van een vereniging ter ondersteuning van het

Internationale collectief «Initiative on the Voluntary Principles on Security and

Human Rights» (VPs) (zie Kamerstuk 33 226, nr. 2).

Graag laat ik u weten dat ik bereid ben deze informatie te verstrekken in zoverre dit in mijn mogelijkheid ligt op basis van beschikbaarheid van de stukken.

Het advies dat ik heb ontvangen van de Algemene Rekenkamer treft u bij deze brief aan als bijlage.

Het jaarlijkse werkplan en begroting van de vereniging kan ik u nog niet toezenden, aangezien deze nog niet beschikbaar zijn. Nu de beoogde vereniging nog niet is opgericht en het huidige VPs jaar loopt van maart 2012 tot maart 2013 wordt thans gewerkt met het interne werkplan en interne begroting die gelden voor de huidige situatie waarbij het administratief en financieel beheer, dat straks zal worden ondergebracht in de beoogde vereniging, nu nog samenvalt met het niet-geïncorporeerde gedeelte van de VPs. Na oprichting van de beoogde vereniging zal een specifiek werkplan en begroting worden opgesteld voor de vereniging voor het aankomende verenigingsjaar dat loopt van maart 2013 tot maart 2014. Indien deze documenten zijn opgesteld ben ik bereid u hierover verder te inforrmeren.

Ten aanzien van de contributies verwijs ik u naar artikel 7.2 van de conceptstatuten van de op te richten vereniging, die ik in mijn brief van 6 augustus 2012, Kamerstuk 33 226, nr. C, heb meegestuurd, waarin staat beschreven welke leden (en met welke verdeling) bijdragen aan de jaarlijkse contributies.

De begroting en de contributie die daaruit voortvloeit voor de leden, voor het

aanstaande verenigingsjaar zijn thans nog niet vastgesteld. De contributie zal

naar verwachting in lijn liggen met de huidige contributie voor het niet-geïncorporeerde initiatief van ongeveer € 25 000,– per jaar per betalende deelnemer.

Een afschrift van deze brief stuur ik ook aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.