Voorlichtingsbijeenkomsten inzake IBAN/SEPA ism Nederlandse Bank, Herkenbosch, Roermond

Roermond
Anton Bussemaker
datum 28 mei 2013
plaats Roermond
organisatie MKB-Nederland (MKB) i

Vooruitlopend op de definitieve overgang op IBAN/SEPA organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en De Nederlandsche Bank nog eenmaal een vijftal regionale voorlichtingsbijeenkomsten. Wat betekent IBAN/SEPA voor ondernemingen en hun betalingsverkeer? Vanaf 1 februari 2014 kan niet meer betaald worden op de huidige manier. Alleen de IBAN/SEPA girale betaling werkt dan nog. Ook bij de automatische incasso verandert er nogal wat. Wat moeten ondernemers nu doen om op 1 februari ook echt klaar te zijn?

Vergeleken met de ons omringende landen lopen Nederlandse ondernemers, vooral in het MKB, nogal achter met de voorbereiding op IBAN/SEPA. De kans neemt daardoor toe dat voor ondernemingen die nog aan de slag moeten en daarbij een beroep gaan doen op assistentie van hun bank, accountant en software leveranciers er in de laatste 3-5 maanden van dit jaar dan een dure "file" ontstaat. Immers, de capaciteit bij banken, boekhoudbureau’s en softwareleveranciers is beperkt en schaars maakt duur. Oftewel voor de "laatkomers" dreigen extra kosten.

Om te helpen extra kosten te voorkomen en om antwoord te geven op de vele vragen van degenen die al bezig zijn, is een praktisch programma samengesteld met ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Aan de hand van voorbeelden wordt doorgenomen wat in een onderneming moet worden aangepast en welke problemen in de huidige duale periode, waarin een ander bedrijf (klant of leverancier) al over is en u nog niet, kunnen optreden en hoe deze voorkomen kunnen worden.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden gehouden van 15:30 tot 18:30 uur op de volgende data en locaties:

  • • 
    dinsdag 28 mei 2013 Hekenbosch, Landgoed Kasteel Daelenbroeck.

Programma en opgeven van de bijeekomst vindt U door middel van bijgaand antwoordformulier . De verwerking van uw aanmelding vindt plaats in volgorde van binnenkomst. Inlichtingen kunt u verkrijgen bij mw. C.J.M. Dellemijn (tel. 070 349 03 74; e-mail: dellemijn@vno-ncw.nl).

De toegangsprijs bedraagt € 55,00 (excl. 21% btw) per persoon. Dit bedrag wordt via een éénmalige machtiging van uw rekening afgeschreven. U wordt vriendelijk verzocht deze machtiging (zie antwoordformulier) te ondertekenen.

Kort voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding met het definitieve programma en een routebeschrijving.


1.

MKB-Nederland (MKB)

MKB-Nederland is de belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

MKB-Nederland behartigt in deze hoedanigheid de belangen van de leden in Nederlandse en Europese politieke besluitvorming. Daarnaast organiseert MKB-Nederland informatie- en netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. MKB-Nederland is gestructureerd als een vereniging.

2.

Meer over...