Europees referentiesysteem voor onderzoeksdossiers

1.

Kerngegevens

Document­datum 11-10-2000
Publicatie­datum 22-01-2013
Kenmerk 11116/1/00 REV 1
Van Presidency
Aan Customs Cooperation Working Party
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

RAAD VAN Brussel, 11 oktober 2000 (18.10)

DE EUROPESE UNIE (OR. fr)

11116/1/00 REV 1

LIMITE

ENFOCUSTOM 38

NOTA van: het voorzitterschap aan: de Groep douanesamenwerking nr. vorig doc.: 11116/00 ENFOCUSTOM 38 Betreft: Europees referentiesysteem voor onderzoeksdossiers

Terwijl de besprekingen over de DIS-overeenkomst met betrekking tot het douane-informatiesysteem in 1995 afliepen en de besprekingen over de Napels II-overeenkomst inzake wederzijdse bijstand en samenwerking tussen de douaneadministraties werden voortgezet, is bij de Groep douanesamenwerking een Duits voorstel ingediend met het oog op de oprichting van een dossierreferentiesysteem voor douanedoeleinden.

Dit voorstel, dat tijdens het eerste halfjaar van 1999 één van de prioriteiten van het Duitse voorzitterschap was (doc. 5520/99 ENFOCUSTOM 4 van 25 januari 1999) en dat ertoe strekte de nationale onderzoeksdiensten te laten beschikken over de dossierreferenties van de onderzoeken die in de lidstaten door de bevoegde douanediensten worden of zijn verricht, gaf aanleiding tot voorbehouden en vragen, met name over de eventuele meerwaarde van dit nieuwe systeem in vergelijking met het DIS.

NL

Tijdens de verdere technische besprekingen met het oog op de invoering van het DIS heeft de

Groep douanesamenwerking het toepassingsgebied van het DIS en de regeling voor de naamgegevens die erin kunnen worden opgenomen gepreciseerd. Met name is bepaald dat die gegevens alleen in het systeem mogen worden ingevoerd met het oog op één van de in artikel 5 van de overeenkomst limitatief opgesomde acties: melding van waarneming, en onopvallende of gerichte controles.

Gezien deze beperking van de DIS-overeenkomst en het belang van een versterking van de middelen van de Europese samenwerking bij douaneonderzoek, is de voortzetting van de bespreking van het Duitse initiatief opgenomen in de lijst van actieprioriteiten van het werkprogramma van het Portugese, het Franse en het Zweedse voorzitterschap voor de Groep douanesamenwerking (doc. 5303/00 ENFOCUSTOM 6 + COR 1 van 14 januari 2000).

Ondertussen hebben de Duitse, de Franse en de Britse directeur-generaal een grondige analyse gemaakt van de voorwaarden voor de invoering van een dergelijk systeem (zie de toelichting in document 9006/00 ENFOCUSTOM 25 van 7 juni 2000).

Aangezien de douaneadministraties van de lidstaten de geconstateerde inbreuken en de lopende onderzoeken in één of meer informatiesystemen registreren, werd geopperd deze systemen "wederkerig inzetbaar" te maken, zodat de douaneadministraties over actiemiddelen beschikken waarmee zij kunnen inspelen op het internationale karakter van de fraudenetwerken.

Een dergelijk identificatiesysteem voor de douane-onderzoeken wordt derhalve eerder gezien als een methode om de Europese douanediensten in staat te stellen wederzijds informatie uit te wisselen over de aanwezigheid van fraudedossiers die in behandeling zijn, dan als een geautomatiseerd gegevensbestand van inlichtingen of informatie waaruit geput kan worden om de respectieve dossiers van de operationele diensten aan te vullen.

NL

I. Het dossierreferentiesysteem is niet:

  • 1. 
    een signaleringssysteem met verzoek om actie, zoals het DIS,
  • 2. 
    een bestand van gedetailleerde gegevens over de lopende nationale onderzoeken,
  • 3. 
    een bestand dat de databank IRENE van de 1e pijler geheel of gedeeltelijk overlapt,
  • 4. 
    een systeem ter vervanging van de wederzijdse administratieve bijstand,
  • 5. 
    een systeem dat de bestaande projecten bij Europol overlapt.

1. Een signaleringssysteem met verzoek om actie zoals het DIS

(zie document 12620/99 ENFOCUSTOM 55) Artikel 5 van de DIS-overeenkomst bepaalt dat de persoonsgegevens in het systeem worden ingevoerd met het oog op een voorgestelde actie (melding van waarneming, onopvallende of gerichte controles). Het betreft een maatregel in de trant van de Schengenovereenkomst, die wordt uitgevoerd door de diensten voor de controle van het personen- of goederenverkeer. Dit geldt ook voor Verordening nr. 515/97 i; de opzet van deze instrumenten rechtvaardigt dat de bewaartijd van de gegevens beperkt is tot twee jaar.

2. Een bestand van gedetailleerde gegevens over de lopende nationale onderzoeken

Het dossierreferentiesysteem is niet bedoeld voor het doorgeven van de volledige inhoud en de stand van een op nationaal niveau ondernomen onderzoek.

  • 3. 
    Een bestand dat de databank IRENE van de 1e pijler geheel of gedeeltelijk overlapt

    De op Europees vlak bestaande gegevensmeldingsmechanismen voor de douane, met name de

    databank IRENE, die een gedetailleerde beschrijving van het resultaat van de onderzoeken

    bevat, zullen ook bij de invoering van het dossierreferentiesysteem hun bestaansrecht niet

    verliezen.

NL

4. Een systeem ter vervanging van de wederzijdse administratieve bijstand

Het dossierreferentiesysteem is geen kanaal voor de uitwisseling van gegevens tussen de Europese douaneadministraties; het is veeleer bedoeld ter bespoediging van de wederzijdse administratieve bijstand, aangezien met dit systeem kan worden nagegaan of er onderzoeken in een partnerland worden verricht. Naar verwachting zal dankzij dit systeem de uitvoering van de wederzijdse administratieve bijstand - waarvan de modaliteiten niet door dit systeem worden aangetast - worden vergemakkelijkt en gerechtvaardigd.

5. Een systeem dat de bestaande projecten bij Europol overlapt

Het belang van het dossierreferentiesysteem ten opzichte van de in het kader van Europol overwogen vergelijkbare projecten bestaat erin dat er op de actieterreinen van de Europese douanediensten een reflexmatige gecoördineerde fraudebestrijdingsactie op gang wordt gebracht.

II. Wat het dossierreferentiesysteem wel zou kunnen zijn:

1. Doel: een speciaal voor de onderzoeksdiensten van de douane bestemd systeem.

Het dossierreferentiesysteem moet het instrument worden voor een nauwere operationele samenwerking tussen de diensten die gespecialiseerd zijn in het douaneonderzoek. Het zou daarmee een aanvulling vormen op het alarmsysteem van het DIS, dat veeleer bedoeld is voor de coördinatie van de diensten voor de controle van het verkeer.

Nadere bijzonderheden kunnen ook worden gevonden in het document van de Duitse delegatie van 8 september 1999 (doc. GCD 10568/99 ENFOCUSTOM 39).

2. Technische kenmerken:

  • Gegevens in het systeem: op grond van de aard van deze gegevens moet een in onderzoek gespecialiseerde douanedienst die een onderzoek naar één of meerdere personen of ondernemingen start, kunnen vaststellen welke douanediensten van de andere lidstaten op nationaal niveau een onderzoek naar deze personen of ondernemingen verrichten of hebben verricht.

NL

Deze gegevens moeten de betrokken gespecialiseerde diensten in staat stellen met elkaar in contact te treden om te beslissen over het belang en de bijzonderheden van een eventuele coördinatie van het onderzoek: de contacten kunnen b.v. resulteren in een aanvulling op het dossier van de verzoekende dienst, ertoe leiden dat besloten wordt tot een gezamenlijk onderzoek of dat inlichtingen worden uitgewisseld.

Daarom moet de inhoud van het systeem zo beperkt en eenvoudig mogelijk zijn: • identificatie van de persoon of het bedrijf: voor natuurlijke personen: naam, voornaam, geboortedatum en -plaats, voor rechtspersonen: naam en zetel van het bedrijf. • gebied van het onderzoek: bij de omschrijving van de aard van de inbreuk waarbij de persoon of de onderneming waarnaar een onderzoek wordt verricht of kan worden verricht, is betrokken, wordt het aan de beoordeling van elke bevoegde dienst overgelaten om de gegevens in te voeren, zoals dat ook het geval is met het DIS. • bevoegde nationale instantie, dossierreferentie en contactgegevens.

  • Toepassingsgebied van het dossierreferentiesysteem:

    Aangezien het dossierreferentiesysteem is bedoeld om de bevoegde diensten de mogelijkheid te bieden elkaar wederzijds in kennis te stellen van het bestaan van onderzoeksdossiers zonder dat wordt ingegaan op de inhoud of de resultaten, wordt voorgesteld dat de inbreukcategorieën die in een dergelijk systeem kunnen worden opgenomen een zo ruim mogelijk gebied bestrijken, bijvoorbeeld dat van artikel 4, leden 1 en 2, van de Napels II-overeenkomst, dus alle nationale en communautaire douanevoorschriften (PB C 24 van 23.1.1998, blz. 1).

NL

  • De regeling voor de invoering en bewaring van de gegevens zou als volgt kunnen worden opgezet:

    • invoering van de gegevens: met inachtneming van hun nationale wetgeving en hun eigen nationale definitie van het begrip "onderzoek", voeren de bevoegde diensten van de lidstaten in het systeem de onderzoeksdossiers in die aanwijzingen bevatten van het bestaan van een significante smokkel. Gegevens met betrekking tot voor de andere douaneadministraties van de andere lidstaten niet significante kleinere inbreuken

    worden niet opgenomen. Het vraagstuk van de kwantitatieve drempels, op basis waarvan een dossier in het systeem wordt ingevoerd, kan worden besproken, ook al lijkt het moeilijk om deze drempels aan het begin van een onderzoek vast te stellen.

    • bewaring van de gegevens: de duur van de opslag van de gegevens in het systeem is in principe 10 jaar, tenzij de nationale wetgevingen in een kortere duur voorzien.

    Wanneer het onderzoek intussen evenwel zonder administratieve of juridische gevolgen wordt afgesloten, worden de betreffende gegevens gewist. Indien vermoedens van douanefraude blijven bestaan, kunnen gegevens betreffende het voorwerp van het onderzoek in het DIS worden ingevoerd. Voor afgesloten onderzoeken die geleid hebben tot een douane- of justitiële sanctie zou de termijn 10 jaar zijn.

  • Diensten die aan het systeem deelnemen:

    Alleen de door elke lidstaat aan te wijzen nationale diensten die gespecialiseerd zijn in douaneonderzoek zouden rechtstreekse toegang tot dit systeem hebben.

    Mogelijkheden om het systeem te laten raadplegen door internationale of regionale organisaties die beschikken over gelijkwaardige dossierreferentiesystemen zouden kunnen worden overwogen onder voorbehoud van de unanieme instemming van de lidstaten en met inachtneming van het wederkerigheidsbeginsel. Met het oog daarop zal de kwestie van de deelneming van de Commissiediensten aan het dossierreferentiesysteem moeten worden bestudeerd in het licht van de conclusies van de Raad ECOFIN van 17 juli 2000.

NL

Het lijkt daarentegen niet dienstig dat ook andere administraties of organisaties in de gelegenheid worden gesteld om het systeem te raadplegen, aangezien zijn functie zich beperkt tot het signaleren van onderzoeken, en het geen inlichtingen bevat over de inhoud van de dossiers.

3. De rechtsgrondslag van het dossierreferentiesysteem:

Doel van het systeem is te signaleren dat een dienst een onderzoek verricht of heeft verricht naar een geïdentificeerd doelwit. Het gaat hierbij om een vorm van internationale wederzijdse administratieve bijstand; de uitvoering van die bijstand zou namelijk door het systeem worden vergemakkelijkt omdat het een snellere identificatie mogelijk maakt van dossiers waarvoor een versterkte operationele samenwerking gerechtvaardigd is. Nadat de betrokken diensten met elkaar in contact zijn gebracht, wordt hun samenwerking op een bi- of multilaterale basis voortgezet in het kader van de bestaande rechtsinstrumenten.

Voor de rechtsvorm van het dossierreferentiesysteem zijn verscheidene oplossingen overwogen, waaronder een aanvullend protocol bij de DIS-overeenkomst of een afzonderlijke overeenkomst. De Duitse delegatie heeft in document 9260/99 ENFOCUSTOM 32 van 28 juni 1999. bij de Groep douanesamenwerking een ontwerp van een afzonderlijke overeenkomst ingediend. Een andere optie is wellicht een aanvullend protocol bij de DIS-overeenkomst; dit zou als voordeel hebben dat de bepalingen met betrekking tot de werking en de technische basis van het systeem gemeenschappelijk worden gemaakt. Tot slot hebben verscheidene delegaties zich tijdens de vergadering van de Groep douanesamenwerking van 13 september uitgesproken voor een aanvullend protocol bij de Napels II-overeenkomst. In ieder geval dienen de verschillende juridische mogelijkheden te worden besproken.

NL

III. Probleem van de bescherming van persoonsgegevens

De op dit punt in de DIS-overeenkomst opgenomen bepalingen zouden in dit kader kunnen worden uitgebreid. Alle aandacht zou voorts moeten uitgaan naar de werkzaamheden die thans in het kader van de Groep informatiesystemen en gegevensbescherming worden verricht. Het COREPER heeft deze groep namelijk onlangs opgedragen een resolutie op te stellen inzake de lijst van de grondbeginselen voor de bescherming van natuurlijke personen voor wat betreft de behandeling van persoonsgegevens binnen de derde pijler van de Europese Unie (documenten 10968/00 JAI 82 + ADD 1, 10612/00 JAI 81 en 5552/00 JAI 10).

NL

n

va id d, ti

e

he es 9

ll en n

d e va at

ig ta te

er kw

ede ns in NL an

r ge gh el

m

e co n en

e

E n v ge o ve de

reg ie d

an d en ge ie

s e

is tratiev st

eld.

 v el

m ati

n, bb nt ge

IREN elin L

A F

ed en reg ke he que

 de bedrag in

ed t O eg tij riteiten id se

, m

in

jn

 o m en f ad

e m et

pl w aarop de on uto on er /o

te prak ier t, at

ighe eden rd die zi

reid a

an he .

eb at en de oor h stateerde on

ek lm ië

le c

epas m

an

ntd nc

e vo le en res

at io

nale a

re ge na el

ij kh

Uitg li dst fr au - de v gecon toeg - de is o - n on - fi m og

ustitië

te rug t - j procedu

EN en : ; en t d ,

 e n ijn e

n

ig eel de n e

TEM e

en oeg n it en

del d zi g

va

el en, en ake at

ten e

derdel teel e

n tu

 m n; n,

 di de n

SYS an neelsled et en

in

sh le

c ri

m

oeg de en kt ,

 bev fe n z ulle

en ven erdach

an

orden dd

gd en it d

n, h te

un

e on er

ti ona om

e v n a ige de w ele it te ei nde gd s bev en at u

ATIE p erso e bev an de oor

rot ep am di

me en e

mi

l u li

nge

ele ev ff

icieren de

d ie

 va

e, drug na de di in g v he

ders

. v n

m s b (n uropol rnst

oe eiten te em

liteit, e n) lne E m ui kt aang ee de or b

ev

so of 3 g n i en ke

e e er ys ld bare f t s on br edoel ng eg ten tt en ons/HS/wb

sm nt

er oeg

st en jd r on

n i ev en tri le een te

. u it aaraa on er

ee

f d aa t v ge ebben ng d

ro

ki ve al

ys aa sg ding aam m

en fi ëren eva .

errori va e b na

ropol ta nden

aakt taat , w

 e rva enm n o w aarvan ep

he traf n he eri

m ud b

t, n i er pers

er pers s,

n ationa

it en, en ti

e, orden n erbin

si er h rd sa oor an at ele v

ns b taat

E INFORM EUROPOL e t en r d de bes atio et

 Eu kbes

derzoek bes deze s

 ov

rm oo m tee nho e fe

ni te ve ge ids

fe nd oor de di e n

 m er em n g ys e i ov

ke k n va ie

n

n w

ie

unne ens

en -

plaat el ij

le ge nz nale rech ar

n v d w , d

L E

ND

ref vo d v v ti

e en a d aan er w jk on st ee en m t p aa fb et dos rga de

atie en m e n de v om ge n l

IL ige

m en en vi org ei nde te li sy aties . D kt en ra

s, d

e ve

do an rm fo tee en

ys edt

en

 bet este rm ij

zi ng ic ha ie

n va at io dat zij ie

n k ev

en nd

eg

n he ei t t anz et n ove de g n: st die h m

er aa

m sd best xs ta

nd

st and v

oor hu

ens e rnst ngs

orden fr ech

ropol fo w

er

re uropol aliteit ndi s w edoel tra dere l n va en a

p h . B taan st

en mi erk v ariabele tij de ei d bi be jn

E RSCH ev de liteit, b n E m

in

rbi al ys t s Eu et in

 ge

dt at aanw tv

aardig an sl age er nu en ebes nh g zi

boortedatum jz on de

baar f

let o ga ders ge ssi n e ebreide in et in h al ys le ge al yse an II

G eg an na va voor de prev cri ve V oort an he H et 1) h w or bev ge bi w or st raf is o

f t

ge rech be on op de dien do va 2) de w voor een ui tg 3) an ge an bel

N DE V - , n, DG H

le aa n n

og en

et de e

h et

t d e op r,

oon liteit, ordt ng . n

ale

ie ona t ge n

EL VA oe

, e en w mi es

en

de m est

ti te beg ref in

ht to trol eer. rv

pers en og rne w

at h et ng

del et de aan, of ri

ft en

rau ai

re rk ei d, m

nd

j m dien aa nt

rol s, ere illeg

en st, allee kw n na is ch

 va au

E TAB ut gh

n ve .

en

en og ( na s,

 n ationa li jve

di on m );

 zi w ordt n w te co ev om er, in

w ij

zi

 eerd in at

 bet h an jn m

ve

n va 97, te beg d zi voors

D IS na

 g eric ve en tt en e n b en oerd in g va ch eg nk dien a

an

 v oor f kun oon

, bezig , w r

ni

el en va eva -

plaat ev eri v an re te nge

aan n, of g is s

trij

ut ai

KEND en if

te n, voor de con

aa . 515/ g

zi jn

.

IJ ommu hr ,

des dd

 pers

n, briek en ti

eve erk ld in g eree

ing ndbouw

na

n c rsc te

n g oederen

ds ec

ing deze g ov erd in

nd

 de pers rt

re di an

EL uw are , mi ge ns b bj enm ke actie er me e of en vo g

ro c onc

beg g

nr , bezi

G oo

ens - of

ch le

 e

ev edi en tr

en kb en in ve , o orden w el nd og n, e DIS- ge r op ge o ve in aan , die in la mmu

de hi er em

ge ht dere k w aan of

eld st

el d:

ige n

heeft beg zal ep

co der bel

ti ona uan an on au sc ed

n deze ru ge al

le

t d in de dat el in

dern ge boortedatum sl ac on rm or opv tref nd taan n og an

Waars na do dou pers - fr - be - go on A llee li jke ge ge bi jz alleen ve vo on Verder m be w orden bi jz

on

ha bes er nst w ette of V erorden heeft beg zal beg dou di e o bi jz

on

n t er he e n

L AGE: VER en te ov e ke

B IJ de en de en d

ng t

an sl

ot

an aarop

ki ed, n d rok

v ge e v

an n. e

n d rek ebi es va n he

F IDE n d

te

um af derzoek ers ens va tie v de in

g w bet sg dr derzoek st ,

ori of

en ie va j de bet

de of eon e va inlichting ud rs. ti fi

ca em e n a

an ev

edi re nt

ho derzoek an inho ssie en oon dern derzoek derzoek am h

et on te di

as st

.

efe si

er bi

R epert lopen dou be on dou Geeen de do - id pers on on heeft, - on - na m et bel - r dos di en

M E N E E N

S

SYST E

NOM E V

E

G

DOEL OPG GE 11116/1/00 REV 1

n

  • se

    de

    eer . d oor

nde ro eu fond v

an

). en /9 7) h

et 10

 in itend

tr ef fe 00 ur

; 1/94 lu NL

its

n be 1

0.0 ie , voor m rt re ding r. 515 st en. st at en

de an

5/ 91) tructu

ra nt e s g n n. en

he n

  • r. 
    183 ve in e lid

eer d ); -ga

. 59

 nr an d en r o en z ake el

de gi ng u

/94 o

ve de al e di do evra

el m

atig

/2 000 O

GFL ning in g v on oor d

atie er

eg , voor m de

en (Verord he ati s d en n be ; b

or m e n ve gen

o nr len n r.

 1681

nf F be

an r.

 1150 h

et E

V er

or

ri ft

en

egd rbo

tin

id de n gegev h

ie li ch

n v g n van o ( voor rek gen e i ch L

A

 m in en e ur en in tig t O b evo de

alle en ng va an

verp gs

ev gen

en

rd tg

av 00 tg av

rd nut voors r he lle ne oo eri r v in L A

F.

 G e ei e ui n

40 e ui

 A ua D vo de eld t O

  • 1) 
    - d (Vero - d da - d (Vero 2) do 3) O L

    A F en

    In ka m he

re n n te n de

nde e gd n e in. t

er ke or

n a nd de

e n ns

in te n

de n he

eve n e m

 in n bbe re n

l e st aa b

evoe ep enw n e he . en

an gd do

de van enhe

ns tr ek eg re bbe ro ee n v

be ht

an en e e

eve g vers l he st

ee

eg s am al is

te ff icie so m

atie ijn) or n z

sh ei

t.

ug alit ta

te n al rec trijd nal g eg ff

icie sy

al ys ng b

et rokk

. ls

le de

ee

ds es tio ks ta ten ie nde so opo oe E ur m at ie an lkaar n an ndi

 inf

tr okke h

et en er aadpl

ons/HS/wb

e, dr li tiona na tr

ee di ng an or en et e eze

ri m

in

de en b nf er

bi ie de in n g rs on

 zoek de

is m et

 na en de en s rt

vl bin

or n v

t i

echts ti

es

 v oo dt e m ew tigd te or pe

or le c le in s h om v

er de he or ang l, v n d

e be ys de ach op

te rr al en d do re

n r st an es ys de ls le in . l a opo ta

te

 a nal nd w

eg

an at

iona ijn cht

rdig oe e in nal n, ee ns

de gen je

ct w E ur li ds gem en ite vo

g v ern n z

ra et voork ro m

er s nauw opo

oo erd t a rs on

ve an de jn be ts lu

in re

n, v ui vra np n int pe

 g ege voeren ui n de te el

ne E ur

n v

ri te

ite

 d ie k n h nw oor d de v

an v an

b ij de

tij

en te

n zi ag n e

st ri

jd

 va ti es ff icie e de le

 e enhe de ks

t op st ande lis

n te re

ls le de s par

be en auto an ied va

. er te

ge

so d e d ed na ig tr ee

rui in

 de

ee dig na

s i m m

e n de ng

sm tio acht hts aa kbe un

 al

tie eg

in st t geb it

en

di , al na em r ec d er

aar d ir

ectie

rs on sk f die d

e a ven tee ff ic

ie

ys so

en vo ei

ds re fe ta te

n, v

bin ol voert ns en k w

 de de t o xs

 o p

he

fba ids ve

 de m

en II

ev st

ige vorm

 v er en to

e g r el te ld w or itend d gege de ing l.

ge cht o es

re pe ek ind po

e do de /o

f de

rs tr ts lu st an rb ro

Pr ern D e be overh zi jn st ra D e l de E urop ge A lle daar re voer V oo ing (d an en ve Ui be H et in ve Eu

et e t

 m . DG H

jn d

e st en.

 zi ie

 o p z ijn

e et de voor d -

n he

ne s va oor

ien d

tr ijd n d la ng v an

en m nd n e d en n s n e jler: d

is si

e; ua

m ite ez

e i if

te r be ding pi z ijn do ven

de ta te en d

 di hr ts lu ds gew

sc onde rt re e 1e la

st C om ij

ui e li it

en an

gen or bi

jz ve be n e n.

 is ri

te

lin vo an e o - e id b d

e gege

ta te ot em to er a ijl

de uw voor d n die ne , en d dhe ds

ua

an u v

tig en eg li ng t ste e au e p

sy e

door d

  • h dbo ea

    ns

an ei

ten

ri te

ite

 do ri ft vo de ega n d al e 1

 niv n. atie

on

ij ler n l er

  • er

    orit de ch be

    an to

    m n aa

  • e air ut ette ut a

    uto s v se or de n

    ati e voor d

st e p ne e pijl rd le w e a

 v an de voors reek

gd rl ijke si ng uw er li

gt

tr at

ie

ht st -i

nf ou is si

eer ua m

una na as bo in is ne eh ezen m

 do m S de tio p ijl ua ngew

D IS de co DI na B evoe

st uu

be to ep la nd 3e adm De rec do voorb aa C om

an

le e n tie

t v de es de is

io na t da

an

m st e kw oet ang

 nat (

he ou 2, v , v an m eg e die

jn in

ing ie d z e

n

enko st en n k. D

d.

an de e n 1 re d i

ing

m st en er e to n d

lg ev eb ien ks

te n k. d zi

eer rz oe ien

ee n aa ns

el v ut

air

ge sg ede jn ). de eer rz

oe

le d lis el ne st ude

ou

ehe una re

I- ove zi

ne si

ng

en na ia

onde de si

ed tr

eh le

 die

m m ua as l 4, l ls I pec ne m

is n be na ia lis onde

ua n de de echts tio pec

ne ua

H et g co do to ep ar tike N ape kunn N at

io

ges do va C om w or D e r voorb na ges do

NS EN

D E R

ING VAN VE

P ASSINGS- ED BI O EG STEN L

ING VOOR GE

T O

E

G E BEV D IEN

GE INVOE GE

RE DE DE 11116/1/00 REV 1

e n d

 va 11

aren NL

ew

et b 0;

 en 94

200 91; 97.

ie t voor h . 1681/

sl im E . r. 1150/ r. 595/ n

nr r. 515/

ti jd E N g n g n ge g n

 IR in in in 1/ 94; in

t geen in

taa ns es ve

ge erorden erorden erorden r. 183 erorden

E r b ge - V - V - V n - V JA

n

 de 3 va t in s. oodzaak ts

telling

  • n. 
    as el

     K ie to

    st

ropol el

ij k i de rt ik ien

 v oor de nt de n or n a se Un pe ons/HS/wb

j Eu w

n dan die d va ro olitied

er bi n

oodzak ng

uli 1995 tot v on ng la

ge eri to et

st te

e Eu se p pe

 la es ropol vo 26 j

).

iet an

 o p gr de d uro

 n opg Eu

a in in g ge mst en E m

st ko

en an r n ar v aa aad v ko een

og orden ew

 m w e b re

en b etreff an reen ve

ul li

ng

ens den rv k drie j

er

rd n de R

ve rag g v -o

ev va e o

tin

tan ve n ve te n d t Verd rich ropol II

G eg bes taak Uiterlij va Ak va he op (Eu JA

 de DG H

an n

 h et ks e 97 v d k va

ui

et doel erd. De aarlij an v

an br

vo t j

ge erder in r. 515/ ng

oor h in v ord g n aad v

t ge ebied. he eg

s v ens n

w in 1997

g i de R erden ev are den aststelli

ke an

t v za

w eg ew in

___________________________________

s nodi de g eror

m aart an te v

 V 13 5 to mst

 al te b m st . an 99

ang voor zij jl

er:

jl er: ak li 1

nko m atica op dou

stee to

et ju er ee or

Z ol w aar noodzaak sy ge 1e pi R aad v e

pi 3 26 ov inf JA

n in n j

die zi en . ee bi

e in or n) . ocol

alv ij ne en le n vo ordt aan

beh na nge er

m d prot s II- m

st.

 bepal t w ko

jaar ( atio

vi e t te ll en

 n ge rt er vu

apel ereen

10 de w et ko N og Gedach aan de N ov JA A N S G

V G IN -

NG VEN R M N

S

G E S

- LA

HE OONS

O N

D S E V E

S C RS G

B E

WARI

DE GE RECHT GR BE PE GE 11116/1/00 REV 1

 
 
 
 

3.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.