Debat: de zin en onzin van vrouwenquota, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 februari 2013 16:00
plaats Den Haag
locatie ProDemos,Hofweg 1-H, Den Haag Toon locatie
aanwezigen E.J.J.E. (Dian) van Leeuwen-Schut i, P. (Paul) Kalma i, G.M.F. (Renée) Römkens, A. (Anoushka) Schut-Welkzijn i, F.D. (Fleur) de Beaufort i e.a.
organisatie Prof. B.M. Telders-Stichting

Thursday 28 February 2013

Op donderdagmiddag 28 februari organiseert de Teldersstichting in samenwerking met Atria, Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, een debat over vrouwenquota.

Zien vrouwen die hogerop willen hun ambities sneuvelen als gevolg van een glazen plafond of zijn er andere oorzaken voor het huidige aantal vrouwen dat topposities weet te bereiken? Is het een taak voor de overheid via wettelijke quota het aantal vrouwen in topposities te beïnvloeden? In de maatschappelijke discussie vallen voor- en tegenstanders van quota over elkaar heen met diverse argumenten die soms haaks op elkaar lijken te staan.

Op donderdag 28 februari aanstaande van 15.45-18.00 uur organiseren Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en de Teldersstichting in Den Haag een debat over deze thematiek. Het debat zal plaatsvinden bij ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat, Hofweg 1 (ingang naast Dudok).

Tijdens deze bijeenkomst zullen inleidingen worden verzorgd door Renée Römkens (directeur Atria), Paul Kalma (voormalig Tweede Kamerlid van de PvdA, initiatiefnemer van een wet voor streefcijfers) en Fleur de Beaufort (wetenschappelijk medewerker Teldersstichting). De middag zal worden voorgezeten door Dian van Leeuwen-Schut (o.a. oud-voorzitter van de emancipatieraad). Er is na afloop van de inleidingen voldoende gelegenheid voor discussie met de zaal.

Programma

15.45 uur: Inloop

16.15 uur: Welkom door Dian van Leeuwen-Schut

16.20-17.30 uur: Inleidingen en discussie met de aanwezigen

17.30 uur: Afsluiting en borrel

U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen en kunt zich aanmelden via info@teldersstichting.nl. Aan het bijwonen van de middag zijn geen kosten verbonden.

Wij hopen u te mogen begroeten!


1.

Meer over...