Bram van Ojik naar debat over "Vrijheid spreek je af", Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 mei 2013 14:00
plaats Den Haag
locatie Malieveld Den Haag ( tent bevrijdingsfestival) Toon locatie
aanwezigen A. (Bram) van Ojik i, H. (Hero) Brinkman i, T.M. (Tanja) Jadnanansing i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Op 5 mei organiseert ProDemos het bevrijdingsdebat op het Malieveld in Den Haag. Het thema is 'vrijheid spreek je af'. Aan het debat wordt meegewerkt door historicus en schrijver Rutger Bregman (Volkskrant) en de politici Tanja Jadnanansing (Tweede Kamerlid PvdA), Hero Brinkman (oud-PVV) en Bram van Ojik (fractievoorzitter GroenLinks in de Tweede Kamer


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...