Symposium over "De Relevantie van spiritualiteit voor Europa", Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 april 2009
plaats Den Haag
locatie Instituut Clingendael Toon locatie
aanwezigen L.J. (Laurens Jan) Brinkhorst i, J.L.J. (Jacques) Delors i e.a.
organisatie Instituut Clingendael i

Het symposium over "De Relevantie van spiritualiteit voor Europa" wordt gehouden ter gelegenheid van het boek "Spiritual Awakening; the Hidden key to Peace and Security, Just and Sustainable Economics and a Responsible European Union" dat door auteur Edy Korthals Altes, voormalig ambassadeur en fellow van de "World Academy of Art and Science" aan dr. Bernard R. Bot, voorzitter van het algemeen bestuur van Instituut Clingendael wordt aangeboden.

Het boek benadrukt de nauwe samenhang tussen spiritualiteit en onze houding ten opzichte van mens, materie en natuur. Deze samenhang wordt in onze cultuur veelal onderkend. Door Jacques Delors werd in 1990 reeds gewaarschuwd, dat een Europa zonder hart en ziel geen toekomst heeft. Is een fundamentele herbezinning op onze diepste motivatie nu niet een zaak van de hoogste urgentie?

De presentatie vindt plaats op 6 april a.s. in het Huys Clingendael (Clingendael 7, te Den Haag) van 16.00 – 17.30 uur. Deelnemers worden vanaf 15.30 uur verwelkomd met koffie en na afloop van de bijeenkomst zal een drankje worden geserveerd.

Het programma zal er als volgt uitzien:

16.00 uur welkomstwoord door prof. dr. Jaap W. de Zwaan

16.10 uur toelichting Edy Korthals Altes en presentatie boek aan dr. Bernard R. Bot

16.30 uur prof. Koo van der Wal

16.40 uur prof. Laurens Jan Brinkhorst

16.50 uur discussie met deelnemers

17.30 uur slotwoord voorzitter met aansluitend een borrel


1.

Instituut Clingendael

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ is een kennisplatform met als doel kennis en inzicht over internationale betrekkingen te bevorderen en het publiek debat over internationale onderwerpen te stimuleren.

Instituut Clingendael is een denktank en een opleidingsinstituut voor diplomaten. Het Instituut identificeert en analyseert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen voor een breed spectrum van doelgroepen door middel van onderzoek, opleidingen en via de platformfunctie. Clingendael adviseert daarnaast overheid, parlement, sociale organisaties en de private sector. Het Instituut verzorgt tevens het maandelijkse online Clingendael Magazine Internationale Spectator i.

2.

Meer over...