Defensie met Wassila Hachchi: één Europees leger?

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 2 april 2012 20:00 - 22:00
plaats Prins Alexanderpolder
aanwezigen W. (Wassila) Hachchi i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Thema-avond Defensie - Internationale samenwerking en de oprichting van een Europees leger

Maandag 2 april organiseert de werkgroep defensie een thema avond waarin Europese samenwerking centraal staat. Te gast is Wassila Hachchi, Tweede Kamerlid voor D66 en specialist op het gebied van defensie. Hachchi is afgestudeerd op het gebied van strategisch management van de studie bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam. Daarna heeft ze vier jaar bij de Koninklijke Marine als officier logistieke dienst gewerkt. Hierna is ze gaan werken bij het Ministerie van Economische Zaken en sinds 2009 bij het Ministerie van Defensie als controller en beleidsadviseur. In juni 2010 werd zij namens D66 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Tijdens de avond zal Wassila Hachchi de visie van D66 over de toekomst van defensie en internationale samenwerking presenteren. Na de presentatie zullen we aan de hand van een aantal stellingen debatteren over de oprichting van een Europees leger. Wat zijn bijvoorbeeld de voor en nadelen van een EU leger, wat zou het mandaat moeten zijn, en hoe zou het de internationale betrekkingen kunnen beïnvloeden?


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...