PJO-Battle: 'Veiligheid? Zero Tolerance', Nijmegen

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 19 juni 2013 20:00
plaats Nijmegen
aanwezigen H. (Hero) Brinkman i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Carolus Magnus Sociëteit, Hertogstraat 141, Nijmegen

Voor de zomervakantie zullen wij nog eenmaal de degens kruisen met onze collega's van de JS, JOVD, DWARS en CDJA. Deze avond staat in het Veiligheid. Hoe ver mag de overheid gaan om de veiligheid van de burgers te waarborgen. Hoe zit dat met cameratoezicht, preventief fouilleren en drones.

Deze avond zal opgeluisterd worden door Sjarai Lestrade, Hero Brinkman, Mark Lauriks en Herman van Haarlem.

Sjarai Lestrade is promovenda strafrecht aan de Radboud Universiteit verbonden en zal ons meer vertellen over het strafsysteem in Nederland en over de juridische mogelijkheden om zwaarder te straffen. Hero Brinkman is voormalig PVV'er en is daarna verder gegaan met zijn eigen partij.Veiligheid is een van zijn speerpunten. Herman van Haarlem is unithoofd bij de politie Gelderland-Midden en hij weet veel van het cameratoezicht rondom de uitgaansgebieden in Arnhem en kan meer vertellen over de veiligheidstaken van de politie. Mark Lauriks is voorzitter van PvdA Arnhem en is werkzaam bij het ministerie voor Veiligheid en Justitie. Hij zal in gesprek gaan met Hero Brinkman over het onderwerp.

Na afloop zullen we uiteraard in debat gaan over een aantal stellingen en we sluiten af met een borrel!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...