De Digitale Standaard: Internationaal Eurodebat, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 30 september 2013 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen F. (Frits) Bolkestein i, A. (Arjo) Klamer, B. (Bas) Eickhout i, A. (Arjo) Klamer, M. (Martin) Visser i e.a.
organisatie GroenLinks-delegatie Europees Parlement i

De nieuws- en opiniesite De Dagelijkse Standaard organiseert op 30 september in De Balie een debat over over mogelijke alternatieven voor de euro. Een evenwichtig debat gevoerd door vooraanstaande (internationale) economen en andere deskundigen over de belangrijkste alternatieven voor de euro.

Na een introductie van hoogleraar economie Arjo Klamer geven voormalig Eurocommissaris Frits Bolkestein en voormalig voorzitter van het Duitse Bundesverbandes der Deutsche Industrie, economie professor Hans-Olaf Henkel in het eerste deel van dit drieluik hun visie op de toekomst van de Eurozone. De mogelijke opsplitsing tussen een Noordelijke en Zuidelijke euro staat deze avond centraal . De heer Bolkestein gaat nader in op de vraag 'biedt de euro ons soliditeit of eist zij vooral solidariteit?'

Na de sprekers bespreekt een panel bestaande uit deskundigen de materie en beantwoordt eventuele vragen uit het publiek . Deze avond bestaat het panel uit Jean Wanningen, redacteur DDS Finance; Martin Visser, financieel journalist De Telegraaf en Bas Eickhout, Europarlementariër en financieel woordvoerder GroenLinks. Het panel wordt voorgezeten door Joshua Livestro, hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard.

De voertaal tijdens deze avond is Engels.


1.

GroenLinks-delegatie Europees Parlement

GroenLinks i is met drie leden vertegenwoordigd in het Europees Parlement i (EP). De GroenLinks-leden maken deel uit van de fractie van de Groenen/Europese Vrije Alliantie i.

GroenLinks is sinds 1984 vertegenwoordigd in het EP. In 1984 deden de voorlopers van GroenLinks (CPN, PPR, PSP en GPN) gezamenlijk mee aan de verkiezingen, met twee zetels als resultaat. In 1989 deden dezelfde partijen zonder de GPN mee onder de naam Regenboog, waarmee zij wederom twee zetels haalden. Sinds de oprichting van GroenLinks in 1990 neemt de partij onder die naam deel aan de verkiezingen, met als hoogst behaalde resultaat 4 zetels in 1999.

2.

Meer over...