Stagiair(e) gezocht

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op dinsdag 24 september 2013.

Erik Ziengs is op zoek naar een stagiair(e) op HBO- of universitair niveau. Iemand die onderzoek gaat doen naar maatschappelijke belemmeringen in de wet- en regelgeving op het gebied van ondernemerschap. De stagiair (m/v) kan met ingang van medio oktober 2013 aan de slag. Voor 24 uur per week, op dinsdag, woensdag en donderdag.

Ieder Kamerlid heeft bij het uitoefenen van de wetgevende en controlerende taken persoonlijke ondersteuning. De beoogde stagiair(e) gaat daarnaast ook aan de slag voor de Tweede Kamerleden Anne Mulder, Pieter Litjens en Helma Lodders. De VVD-fractie in de Tweede Kamer telt 41 leden. Samen geven zij stem aan een liberale visie, waarin vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid trefwoorden zijn.

De Stagiair(e) onderzoekt in afstemming met de Kamerleden en Beleidsmedewerkers wetsartikelen en signalen van belanghebbenden op wie de regelgeving van toepassing is. Hierbij ligt de nadruk op regeldruk die voortvloeit uit Europese richtlijnen en verordeningen. De onderzoeksresultaten moeten worden vertaald in aanbevelingen over hoe wet- en regelgeving verbeterd kunnen worden en welke regels daarin geschrapt of vereenvoudigd kunnen worden.

Profiel

U volgt een relevante opleiding op HBO- of universitair niveau. De politiek, het parlementaire proces en de standpunten van de VVD hebben uw interesse. U werkt in een ondersteunende rol en vervult deze op proactieve en discrete wijze. Ook onder tijdsdruk werkt u accuraat. Dat werkplanning en –tijden kunnen wijzigen is voor u geen probleem. Uw communicatieve vaardigheden zijn goed: u redeneert helder en overtuigend, weet uw ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen.

Wat hebben wij te bieden?

Het gaat om een stimulerende functie in het hart van onze parlementaire democratie. Naast een unieke werkomgeving bieden wij een beperkte onkostenvergoeding. De stage behelst 24 uur per week. De duur van de stage wordt in overleg bepaald. U kunt uitgaan van een stageperiode tussen de vier en zes maanden. De werklocatie is het Tweede Kamergebouw. Ook wordt u geacht om incidenteel naar bedrijven en (branche)organisaties te gaan voor het afnemen van interviews.

Solliciteren:

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met de heer Jeroen Voorveld, tel. 070-3182896, e-mail: j.voorveld@tweedekamer.nl. Uw schriftelijke sollicitatie voorzien van motivatiebrief en CV kunt u vóór 30 september a.s. richten aan dhr. Erik Ziengs (e.ziengs@tweedekamer.nl).