Jos van der Meer nieuwe president EASAC

Met dank overgenomen van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) i, gepubliceerd op dinsdag 17 december 2013.

Per 2014 is Jos van der Meer, voormalige vicepresident van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, president van de European Academies Science Advisory Council (EASAC).

Deze adviesraad bestaat uit nationale wetenschapsacademies van lidstaten van de Europese Unie i die samen willen werken in het adviseren bij Europese beleidsvorming. EASAC verstrekt advies aan Europese beleidsmakers en heeft de afgelopen jaren invloedrijke rapporten gepubliceerd over uiteenlopende onderwerpen zoals biobrandstoffen, genetische modificatie, antibiotica resistentie en extreme weersomstandigheden.

Zo laat EASAC de collectieve stem van de Europese wetenschap op het niveau van de Europese Commissie i en het Europese Parlement i horen. De KNAW is actief lid van EASAC.

Van der Meer volgt Sir Brian Heap op die president was van 2010 tot 2013.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helena van Oers, KNAW, telefoon 020 551 0863, e-mail: helena.van.oers@knaw.nl.