Kick-off verkiezingscampagne gemeenteraadsverkiezingen 2014 in Schiedam

Molens in Schiedam, De Vrijheid en De Noord (in de achtergrond)
datum 17 januari 2014 17:00
plaats Schiedam
aanwezigen F (Foort) van Oosten i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

2013 was een veelbewogen jaar voor de VVD in Schiedam. De aankomende periode staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. En daarvoor gaan wij, als liberalen gezamenlijk hard werken aan een goed verkiezingsresultaat.

Op woensdag 19 maart 2014 zijn de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. In de VVD Schiedam is inmiddels een team gevormd om een spetterende verkiezingscampagne voor te bereiden. Graag vieren we met al onze leden en geïnteresseerden de kick-off van onze campagne. Deze vindt onder het genot van een hapje en een drankje plaats op vrijdag 17 januari in café Valentijn aan de Korte Dam 2, en wel vanaf 17.00 uur.

Om 17.30 uur zal ons verkiezingsprogramma worden aangeboden aan een aantal Schiedamse stakeholders en Kamerlid Foort van Oosten. U wordt van harte uitgenodigd om door uw aanwezigheid aan de start van de campagne bij te dragen!


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...