JD-cafe - Crisis op de Krim, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 11 maart 2014 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
aanwezigen V.V. (Vladimir) Poetin i e.a.
organisatie Jonge Democraten (JD) i

Café P96, Prinsengracht 96

Wie de laatste dagen het nieuws volgt, ontkomt niet aan de spanningen op de Krim, het strijdtoneel tussen Oekraïne en de Russische Federatie. Nadat massaprotesten van Europees gezinde Oekraïners tegen Rusland gezinde president Janoekovytsj uitmondde in een revolutie en diens afzetting, lijkt Oekraïne meer dan ooit verdeeld in een Europees gezind westen en een Russisch gezind oosten. Waar tegenstrijdige politieke belangen botsen, etnische verschillen tussen Oekraïners en etnische Russen worden uitvergroot, lijkt een burgeroorlog op de loer te liggen.

Een complicerende factor is de inmenging van buitenlandse krachten. Terwijl Europese politici openlijk de westerse Oekraïners steunen, lijkt de Russische president Vladimir Poetin te zijn begonnen aan een invasie van de Krim, dat tot de jaren vijftig tot Rusland behoorde en waarvan de bevolking voor 60% bestaat uit etnische Russen, die de nieuwe tijdelijke en Europees gezinde regering in Kiev niet erkennen.

Hoe groot is de kans de het conflict escaleert? Hoe staat de Europese Unie erin? Is de crisis op de Krim de opmaat naar een herleving van de Koude Oorlog?

Deze en tal van andere prangende vragen proberen wij een antwoord te vinden. Kom op 11 maart vanaf 20:00 uur met ons over deze actuele crisis discussiëren en debatteren in Café P96, gelegen aan de Prinsengracht 96.

Aanmelding is niet verplicht en niet-leden zijn van harte welkom!


1.

Jonge Democraten (JD)

Deze politieke jongerenorganisatie is verbonden aan D66 i en heeft als doel bij te dragen aan de individuele ontplooiing van alle mensen. De JD is opgericht in 1984 en bestaat uit jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Met ongeveer 3500 leden is JD één van de grotere politieke jongerenorganisaties in Nederland. De JD heeft tien lokale afdelingen in het land.

2.

Meer over...