Catastrofale effecten huurbeleid-verhuurderheffing steeds duidelijker

Met dank overgenomen van P.F.C. (Paulus) Jansen i, gepubliceerd op woensdag 19 maart 2014, 11:07.

Het “inkomensafhankelijke” (…) huurbeleid en de verhuurderheffing van VVD, PvdA en D66 zorgt ervoor dat de sociale huurvoorraad onbetaalbaar wordt, corporaties niet meer investeren en het aantal huisuitzettingen toeneemt. Ik roep het al sinds november 2012. Maar andere bronnen bevestigen onze analyse.

huurdersorganisaties bieden een petitie tegen de huurexplosie aan de leden van de vaste kamercommissie wonen & rijksdienst aan. Bij het daarop volgende debat over de huurverhogingen 2014 waren zegge en schrijven vier fracties aanwezig.

Zowel de Volkskrant als het Parool berichtten deze week over de effecten van het kabinetsbeleid. In Amsterdam is in alle wijken de huurprijs van vrijkomende woningen in een jaar tijd met meer dan €100 gestegen, in de wijk West zelfs met €150.

Ik had over deze nieuwe berichten mondelinge vragen aangemeld. Maar die kregen van de voorzitter geen voorrang, dus heb ik er vandaag nog maar eens schriftelijke vragen over gesteld. Het droevigst van alles is dat minister Blok helemaal niets doet met de rampzalige berichten, omdat hij weet dat de handtekeningen van de Paars-met-de-Bijbel (VVD, PvdA, D66, CU, SGP) onder het woningmarktakkoord in beton gegoten zijn. Een beter Nederland begint niet in Den Haag.

Lees hier mijn vragen aan minister Blok: VH 20140318 SV huurverhogingen

Meer over dit onderwerp: dossier verhuurderheffing/inkomensafhankelijke huurverhoging