Eerlijk over Europa, Heerenveen

Heerenveen, Gemeentehuis
datum 8 mei 2014 20:00 - 22 mei 2014
plaats Heerenveen
locatie Abe Lenstrastadion, Boulevard 19 Toon locatie
aanwezigen B. (Bas) Belder i, B. (Bas) Eickhout i, M. (Michiel) Emmelkamp, R. Boucke e.a.
organisatie Europe Direct i

Dit Europese Debat van het Noorden vindt plaats in de Rode Zaal van het Abe Lenstrastadion te Heerenveen. Acht kandidaat-Europarlementariërs nemen deel aan het debat vanuit de landelijke politieke partijen, namelijk: Michiel Emmelkamp (PvdA), Bas Eickhout (GroenLinks), Wim Eilering (CDA), Jan Huitema (VVD), Bas Belder (SGP), Fenna Feenstra (SP), Raoul Boucke (D66) en Ton van Kesteren (PVV). 

Het debat wordt georganiseerd door het EU-Netwerk Noord-Nederland, waarin zijn vertegenwoordigd de Europese Beweging Nederland i, Europe Direct i en LTO Noord.

Het programma ziet er als volgt uit:

19:30 uur: Zaal open.

20:00 uur: Opening.

Debatleider Rimmer Mulder zal hierna de kandidaten kort aan u voor te stellen.

Dit wordt gevolgd door debat aan de hand van thema’s met stellingen:

 

-

Landbouw en voedsel. Het landbouw- en plattelandsbeleid verandert snel. De komende vijf jaar wordt een nieuw fundament gelegd. Wat willen de partijen?

-

Cultuur, o.a. regionale identiteit, Culturele Hoofdstad van Europa i 2018. Kan het verre Brussel i zich succesvol bezig houden met iets dat bij uitstek dicht bij mensen staat?

(Rond 21:15 uur: pauze)

 

-

Regionaal beleid (o.a. Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Horizon 2020). Houdt Noord-Nederland een rol in het Europees regio- en kennisbeleid? Wat zijn de mogelijkheden voor het bedrijfsleven?

-

Vrij thema

22:15 uur: Afsluiting en borrel


Inhoudsopgave

  1. Europe Direct
  2. Meer over...

1.

Europe Direct

Deze informatieservice van de Europese Unie i geeft u gratis en in uw eigen taal informatie over alle met de EU verband houdende onderwerpen, onder meer over uw rechten en mogelijkheden als EU-burger en over hoe ze te gebruiken. U kunt uw vragen zowel telefonisch als per e-mail stellen. Op alle algemene vragen krijgt u onmiddelijk antwoord.

Op de website van de Europese Unie biedt Europe Direct de mogelijkheid van een chatsessie om u wegwijs te maken in de beschikbare EU-publicaties, beleidsdocumenten en algemene informatie over de EU.

2.

Meer over...