Netwerkevent PhDO: cultuur, musea en erfgoed

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 17 april 2014
plaats Provincie Noord-Holland
organisatie Digitaal Erfgoed Nederland (DEN)

Op 17 april organiseert de Waag Society een evenement over onderzoek binnen de erfgoedsector. De projecten Renewal, Innovation and Change: Heritage and European Society (RICHES) en Material EncounterS with Digital Heritage (meSch) staan centraal. DEN is als werkpakketleider Disseminatie betrokken bij het meSch project.

Dit event is wegens omstandigheden komen te vervallen. "Onderzoekers Merel van der Vaart en Janine Prins, verbonden aan deze projecten, delen hun onderzoeksresultaten en geven inzicht in het onderzoeksproces.

RICHES Het project RICHES onderzoekt de link tussen de praktijk van erfgoed instellingen en de persoonlijke betekenis en ervaring van erfgoed, in de context van identiteitsvorming en sociale cohesie.

meSch Het onderzoeksteam binnen MeSch richt zich op het verhaal achter culturele objecten. Het project onderzoekt nieuwe manieren om de verhalen achter erfgoedobjecten te ervaren en zo de beleving van Europees cultureel erfgoed te verrijken.

Merel van der Vaart is promovenda bij het Allard Pierson Museum en het departement Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, zij onderzoekt binnen het project meSch onder andere hoe cultureel erfgoed van waarde kan zijn in een steeds diverser wordende samenleving en hoe cultureel erfgoed een kracht kan vormen in het stimuleren van creativiteit, in onderwijs en in de Europese economie.

Janine Prins is co-ordinator & lecturer for the Visual Methods BA and summer course within the Visual Ethnography programme at Leiden University. She is currently engaged in RICHES, a multimedia research project on cultural heritage and social cohesion in a European migratory context, together with broadcaster HUMAN, Waag Society, and Museum Volkenkunde. This project is meant to be part of her PhD research.

Over PhDO PhDO bestaat uit een serie netwerkevenementen: zowel voor personen in de creatieve sector als voor mensen die werkzaam zijn in onderzoek en ontwikkeling. Het netwerk beoogt realistisch inzicht te ontwikkelen in het proces van voorbereiding, de toepassing, het opzetten en uitvoeren van onderzoek in de creatieve sector. Tegelijkertijd is het een podium om onderzoeksresultaten te presenteren aan een relevante doelgroep."

Rol van DEN in meSch DEN vervult in meSch de rol van werkpakketleider Disseminatie. Nederlandse partners zijn Allard Pierson Museum / UvA, Museon en Waag Society. Het meSch-onderzoek wordt gefinancierd door het zevende kader programma van de Europese Commissie (KP7). Wanneer en waar Donderdagmiddag 17 april 16.00 - 18.00 uur Waag Society, Amsterdam Aanmelden Deelname is gratis, aanmelden kan via http://waag.org/nl/phdo_10. Meer informatie

Locatie: Provincie Noord-Holland


1.

Meer over...