25 april: Europese verkiezingen: écht belangrijk voor vrouwen!, Den Haag

datum 25 april 2014 13:30 - 16:00
plaats Den Haag
locatie Huis van Europa i Toon locatie
aanwezigen M.M. (Mathilde) van den Brink i, A.M.C. (Anne-Marie) Mineur i e.a.
organisatie Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL) i

Wat staat er in de programma's van de Europese partijen? Wat was hun inzet voor de vorige periode? En wat hebben ze daarvan waargemaakt? Hoe hebben de Europese partijen in hun stemgedrag de verschillende gevolgen van beleid voor vrouwen en mannen meegewogen? Wat staat er in de nieuwe partijprogramma's over het realiseren van gelijke rechten en kansen, evenredige deelname en invloed van vrouwen en mannen in al hun diversiteit in Europa? Hoe hebben de partijen gestemd over integratie van het streven naar gender gelijkheid en diversiteit in de begrotingskaders 2014-2020?

HD 16 december 2013: Internationale Netwerkbijeenkomst Nederlandse Vrouwen Raad

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens een bijeenkomst die de NVR en de Vereniging voor Vrouwenbelangen op 25 april 2014 organiseren in samenwerking met de European Women's Lobby.

Het programma van de bijeenkomst die de titel Vrouwen Stemmen in Europa - Campagne 50/50 mee heeft gekregen, ziet er als volgt uit:

13.30 uur Opening door dagvoorzitter Mathilde van den Brink

13.35 uur Keynote: Wat heeft Europa al bereikt voor vrouwen? door Dr. Willemien Ruygrok, European Intitute of Gender Equality

14.00 uur Kennismaken met kandidaten en in debat met o.a.

Anke Klein, kandidaat Europarlementariër D66

Anne-Marie Mineur, kandidaat Europarlementariër SP

Güliz Tomruk, kandidaat Europarlementariër GroenLinks

Irene Janssen, kandidaat Europarlementariër CDA

Nejra Kalkan, kandidaat Europarlementariër PvdA

Stieneke van der Graaf, kandidaat Europarlementariër ChristenUnie/SGP

15.15 uur Keynote: 50/50 - een nieuwe fase van democratie door Mrs Viviane Teitelbaum, presidente van de European Women's Lobby (ovb)

15.30 uur Terugblik op de Gemeenteraadsverkiezingen; Plan de Campagne voor verkiezingen van het Europees Parlement, door Mathilde van den Brink

16.00 uur Afsluiting met concrete werkafspraken; netwerken

Praktische informatie:

Vrijdag 25 april 2014, van 13.30 - 16.00 uur; inloop vanaf 13.00, borrel na afloop. Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, Den Haag.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wel word je dringend verzocht je zo spoedig mogelijk aan te melden en op 25 april een legitimatiebewijs mee te brengen. Aanmelden kan via: www.nederlandsevrouwenraad.nl/aanmelden. Wie zich al heeft aangemeld hoeft dat niet opnieuw te doen.


1.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement i minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa i - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie i.

2.

Meer over...