Café LiberAir met Roald van der Linde, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 juli 2014 20:30
plaats Rotterdam
aanwezigen R.E. (Roald) van der Linde i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Het zomerreces nadert met rasse schreden. Maar voordat u naar mooie en verre oorden vertrekt, praat het Rotterdamse Tweede Kamerlid Roald van der Linde u graag bij over de actuele Haagse politiek. Waar is de fractie de afgelopen maanden mee bezig geweest en wat hebben zij dit najaar nog voor ons in petto?

Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop kunt u onder het genot van een borrel en het avondzonnetje napraten op het terras. Deze activiteit is gratis en ook toegankelijk voor introducés, dus neem gerust een familielid, vriend of collega mee.

Nieuwe of aspirant leden kunnen gebruik maken van het buddy-systeem. Hierbij worden zij gekoppeld aan een ervaren VVD-lid, die hen die avond wegwijs maakt. Aanmelden voor het buddy-systeem kan door een e-mail te sturen naar aanmelding@vvdrotterdam.nl.

Tijd: Aanvang om 20.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur)

Locatie: Witte Huis (Geldersekade 1C, Rotterdam)


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...