Vragen aan de minister van Infrastructuur en Milieu over de Nederlandse chartervaart in Denemarken.

Met dank overgenomen van B.G. (Betty) de Boer i, gepubliceerd op donderdag 18 september 2014, 2:16.
  • 1. 
    heeft u kennis genomen van het artikel in de Leeuwarder Courant van 15 september jl over 'Chartervaart stapt naar het Europese Hof?
  • 2. 
    Is de minister met de VVD van mening dat het onbillijk en onuitvoerbaar is voor de bruine vlootschippers om aan de internationale standaard SOLAS te moeten voldoen? Zo nee, waarom niet? Hoe is de situatie ontstaan dat de bruine vloot aan deze regelgeving moet voldoen volgens Denemarken?
  • 3. 
    Hoe is het gesteld met het overleg tussen Nederland en Denemarken om een oplossing te vinden voor de problemen die de zeilende charterschepen ondervinden in Denemarken? Bent u bereid om zo snel mogelijk met uw collega minister in Denemarken contact op te nemen om deze charterschippers onder minder vergaande veiligheidsmaatregelen te laten vallen? Zo nee, waarom niet?
  • 4. 
    Bent u bereid om de zaak bij de Europese Commissie aanhangig te maken en te onderzoeken of het in het kader van derugelering danwel gelijke regels voor de bruine vloot deze kwestie kan worden opgelost, zo nee, waarom niet?