In gesprek met: Hero Brinkman, Groningen - EU monitor

EU monitor
Zondag 23 februari 2020
kalender
Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 17 november 2014 20:00
plaats Groningen
locatie Grand Café Time-Out Toon locatie
aanwezigen G. (Geert) Wilders i, H. (Hero) Brinkman i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Hero Brinkman (49) is een politieman en voormalig politicus. Brinkman werkte ook voordat hij zijn politieke carričre begon bij de politie. Bij de Tweede Kamer verkiezingen in 2006 werd hij voor de PVV in de Tweede Kamer gekozen. Tijdens zijn periode in de Tweede Kamer kwam Brinkman met opmerkelijke ideeën. Zo vond hij dat alle coffeeshops gesloten moesten worden om overlast tegen te gaan, dat criminele jongeren in heropvoedingskampen gestopt moesten worden en was hij een fel tegenstander van de dubbele nationaliteit. Vanaf mei 2010 ontstonden er wat haarscheurtjes in de relatie tussen Geert Wilders en Hero Brinkman. Brinkman pleitte voor meer democratie binnen de partij en ging dan ook zelfstandig campagne voeren. Op 20 maart 2012 stapte Brinkman uiteindelijk uit de PVV en ging hij door als eenmansfractie. Toen er later in 2012 weer verkiezingen gehouden werden behaalde Brinkman met zijn nieuwe partij ‘Democratisch Politiek Keerpunt’ slechts 0,1 % van de stemmen en hij verliet daarop dan ook de Kamer. Sinds september 2013 is Hero Brinkman weer actief bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland.

Hero Brinkman zal bij ons op bezoek komen om onder andere te praten over zijn tijd bij de PVV. Hoe kijkt hij tegen zijn tijd als Kamerlid aan? Hoe was zijn relatie met Wilders? Wat vindt hij nu van de PVV? Ook zal er gesproken worden over de toekomstplannen van dhr. Brinkman.


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...