Waardering voor Noordelijk MKB

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op maandag 8 december 2014, 1:44.

Noord-Nederland heeft vanuit het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO) € 103,5 miljoen toegezegd gekregen voor vernieuwing in het Noordelijk midden- en kleinbedrijf. “Een flinke waardering voor het MKB,” noemde Erik Ziengs het in een reactie daarop.

Tweede Kamerlid Erik Ziengs, VVD-woordvoerder MKB, deed die uitspraken tijdens een uitzending van Cassata van RTV Drenthe: “Ik ben enorm blij met dit geld. Dit biedt enorme kansen voor het midden- en kleinbedrijf. Het MKB is wel de motor van onze economie. Laat zien wat je kan, en laat zien dat je wel degelijk kan innoveren.”

Vrijdag werd bekend dat de drie noordelijke provincies 103,5 miljoen euro krijgen tot 2020. Het geld is bedoeld voor innovatieve projecten. Het Rijk legt er nog eens 18 miljoen bij. De Noordelijke regio hoopt dat daar nog eens voor ruim 150 miljoen extra aan publieke en private middelen bijkomt.

Erik Ziengs: “Iedereen die altijd negatief is over Europa, kan nu ook zien dat er ook wel degelijk geld deze kant op komt.” Volgens Erik zijn er meerdere projecten, die voor dit geld in aanmerking komen. Als grote voorbeeld noemde hij de Watertechnologie. “In het Noorden zijn verschillende bedrijven die op dat punt een voorhoedepositie innemen. Die voorsprong moeten we uit zien te bouwen.”