JOVD Rijk van Nijmegen c.a. - Anoushka Schut over uitkeringen-export

Nijmegen
Anton Bussemaker
datum 19 januari 2015 20:00
plaats Nijmegen
locatie Wijkcentrum Burghardt Toon locatie
aanwezigen A. (Anoushka) Schut-Welkzijn i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Op maandag 19 januari zal weer een VVD Tweede Kamerlid de JOVD Rijk van Nijmegen c.a. bezoeken. Deze avond zal VVD Tweede Kamerlid drs. Anoushka Schut-Welkzijn de afdeling bezoeken. Anoushka Schut-Welkzijn is sinds september 2012 lid van Tweede Kamer. 

Op deze avond zal Anoushka Schut-Welkzijn spreken over de motie die zij heeft ingediend om het uitkeringsverdrag met Marokko op te heffen. Dit verdrag met Marokko bestaat al sinds 1970 en regelt dat Nederlandse uitkeringen naar Marokko geëxporteerd kunnen worden. De motie die is ingediend is aangenomen door de fracties van de PVV, SGP, CDA, ChristenUnie en VVD. 

De afschaffing van het verdrag levert de Nederlandse tussen de zeven en negen miljoen euro op. Maar het opzeggen van dit verdrag kan ook een negatief effect op diplomatiek niveau met Marokko hebben. Er wordt namelijk gevreesd dat Marokko de medewerking bij het uitzetten en berechten van uitgeprocedeerde asielzoekers en criminele immigranten zal stopzetten.

Het wordt een ontzettend interessante avond waar iedereen de kans heeft om vragen te stellen aan een VVD Tweede Kamerlid over dit onderwerp of andere onderwerpen die Anoushka Schut-Welkzijn in portefeuille heeft (http://www.vvd.nl/mensen/46/anoushka-schut-welkzijn). Wij hopen veel JOVD leden te mogen verwelkomen op deze avond!


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...