Afdelingsvergadering met Marit Maij, Brussel

Atomium in Brussel
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 februari 2015 20:00 - 22:00
plaats Brussel, België
locatie het Goudblommeke in Papier, Cellebroersstraat 55 Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, M.E. (Marit) Maij i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Datum: 19 februari 2015, 20.00 - 22.00

Donderdag 19 februari 20:00

In het Goudblommeke in Papier, Rue des Alexiens 55 1000 Bruxelles

Met de PvdA Tweede Kamerlid Marit Maij, tevens woordvoerder Europa

Graag aanmelden via brussel@pvda.nl of www.facebook.com/pvdabrussel

Beste leden en geïnteresseerden,

het verheugt me jullie te melden dat we volgende week donderdag een afdelingsvergadering zullen houden met als gast Marit Maij.

We zullen met Marit een inhoudelijke discussie voeren in Café Goudblommeke in Papier, en het in elk geval over Griekenland en over de Europese Raden van deze week hebben, mede op verzoek van Marit zelf. Vanuit het bestuur zouden we ook graag over de situatie in de Oekraïne spreken en een voorschot nemen op de institutionele veranderingen die we (o.a.) van Frans Timmermans verwachten. We nodigen jullie allen uit om na te denken over een aantal vragen en stellingen die we kunnen bespreken en staan uiteraard ook open voor andere onderwerpen.

Begin volgende week zullen we nog een Rode Salon uitsturen met een meer gedetailleerde agenda voor de afdelingsvergadering.

Met hartelijke groet,

Wouter de Iongh, voorzitter Afdeling Brussel/België


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...