Agnes Jongerius bezoekt Zeemanshuis in Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 februari 2015 10:00 - 11:30
plaats Rotterdam
locatie Zeemanshuis, Willemskade 13 Toon locatie
aanwezigen A.M. (Agnes) Jongerius i, P. (Paul) Sneijder i e.a.
organisatie PvdA-delegatie Europees Parlement i

PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius brengt dinsdagochtend 17 februari, met PvdA-Raadslid Carlos Goncalves en kandidaat-Statenlid Menno Siljee een bezoek aan het Zeemanshuis in Rotterdam. Ze gaan hier in gesprek met zeevarenden over de tekortkomingen van sociale wetgeving in hun sector en wat de EU voor hen zou kunnen betekenen.

Omdat Agnes Jongerius liever spreekt mét zeevarenden dan óver zeevarenden, is ze dinsdagmorgen op werkbezoek in het Zeemanshuis, Willemskade 13 in Rotterdam. Voor nadere informatie kunt u terecht bij: Paul Sneijder, persvoorlichter PvdA-Eurodelegatie, +32 465 386675.


1.

PvdA-delegatie Europees Parlement

De PvdA i is met zes leden vertegenwoordigd in het Europees Parlement i (EP). De PvdA-leden maken deel uit van de fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D).

De PvdA is sinds de eerste verkiezingen voor het EP in 1979 vertegenwoordigd in het Parlement. Haar beste resultaat behaalde zij bij de verkiezingen van 1979 en 1984, toen zij op 9 zetels uitkwam. Bij de verkiezingen voor het EP van 2009 en 2014 ging de PvdA een lijstverbinding aan met GroenLinks i. Paul Tang i was de lijsttrekker bij deze verbinding.

2.

Meer over...