Uitvoeringsverordening 2015/212 - Uitvoeringsbepalingen voor Verordening 223/2014 inzake de technische specificaties van het systeem voor de vastlegging en opslag in elektronische vorm van de voor toezicht, evaluatie, financieel beheer, verificatie en audit vereiste gegevens over elke concrete actie, met inbegrip van gegevens over individuele deelnemers aan concrete acties die worden medegefinancierd door OP II

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 12 februari 2015 gepubliceerd en is op 4 maart 2015 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) 2015/212 van de Commissie van 11 februari 2015 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EU) nr. 223/2014 van het Europees Parlement en de Raad inzake de technische specificaties van het systeem voor de vastlegging en opslag in elektronische vorm van de voor toezicht, evaluatie, financieel beheer, verificatie en audit vereiste gegevens over elke concrete actie, met inbegrip van gegevens over individuele deelnemers aan concrete acties die worden medegefinancierd door OP II

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Regulation (EU) 2015/212 of 11 February 2015 laying down rules for the application of Regulation (EU) No 223/2014 of the European Parliament and of the Council as regards the technical specifications of the system to record and store data on each operation necessary for monitoring, evaluation, financial management, verification and audit, including data on individual participants in operations co-financed by OP II
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2015/212
Celex-nummer i 32015R0212

3.

Key dates

Document 11-02-2015
Bekendmaking in Publicatieblad 12-02-2015; PB L 36 p. 1-3
Inwerkingtreding 04-03-2015; in werking datum publicatie +20 zie art 6
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

12.2.2015   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 36/1

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/212 VAN DE COMMISSIE

van 11 februari 2015

tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EU) nr. 223/2014 van het Europees Parlement en de Raad inzake de technische specificaties van het systeem voor de vastlegging en opslag in elektronische vorm van de voor toezicht, evaluatie, financieel beheer, verificatie en audit vereiste gegevens over elke concrete actie, met inbegrip van gegevens over individuele deelnemers aan concrete acties die worden medegefinancierd door OP II

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 223/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 11 maart 2014 betreffende het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (1), en met name artikel 32, lid 8, tweede alinea,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Uitvoeringsverordening (EU) nr. 463/2014 van de Commissie (2) stelt de noodzakelijke bepalingen voor het opstellen van programma's vast. Om de uitvoering te waarborgen van de programma's die door het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen worden gefinancierd, moeten nadere bepalingen voor de toepassing van Verordening (EU) nr. 223/2014 worden vastgesteld.

 

(2)

Voor de toepassing van artikel 32, lid 2, onder d), van Verordening (EU) nr. 223/2014 moeten de technische specificaties worden vastgesteld van het systeem voor de vastlegging en opslag in elektronische vorm van de voor toezicht, evaluatie, financieel beheer, verificatie en audit vereiste gegevens over elke concrete actie.

 

(3)

De gedetailleerde technische specificaties van het systeem voor de vastlegging en opslag van gegevens moeten voldoende gedocumenteerd worden om het controlespoor van de naleving van de wettelijke voorschriften te waarborgen.

 

(4)

Het systeem voor de vastlegging en opslag van gegevens moet ook voorzien zijn van geschikte zoekinstrumenten en verslagleggingsfuncties om de erin opgeslagen informatie gemakkelijk te kunnen opvragen en samenvoegen ten behoeve van toezicht, evaluatie, financieel beheer, verificatie en audit.

 

(5)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Comité van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Algemene bepalingen

Het systeem voor de vastlegging en opslag van gegevens over concrete acties als bedoeld in artikel 32, lid 2, onder d), van Verordening (EU) nr. 223/2014 moet voldoen aan de in de artikelen 2 tot en met 5 beschreven technische specificaties.

Artikel 2

Bescherming en bewaring van gegevens en documenten en de integriteit ervan

  • 1. 
    De toegang tot het systeem is gebaseerd op vooraf gedefinieerde rechten voor verschillende soorten gebruikers en wordt opgeheven wanneer hij niet meer nodig is.
  • 2. 
    Het systeem houdt een logboek bij waarin elke vastlegging, wijziging of verwijdering van documenten en gegevens wordt opgeslagen.
  • 3. 
    Het systeem laat geen wijziging toe van de inhoud van documenten die voorzien zijn van een elektronische handtekening. Er wordt een tijdstempel gegenereerd als bewijs dat het van een elektronische handtekening voorziene document is gedeponeerd; het tijdstempel wordt met het document verbonden en kan niet worden gewijzigd. Als dergelijke documenten worden verwijderd, wordt dit overeenkomstig lid 2 geregistreerd.
  • 4. 
    Er worden regelmatige back-ups gemaakt van de gegevens. De back-up met een kopie van de volledige inhoud van de databank is klaar voor gebruik in geval van nood.
  • 5. 
    De elektronische opslagfaciliteit is beschermd tegen elk gevaar van verlies of wijziging van de integriteit ervan. Deze bescherming omvat fysieke bescherming tegen te hoge...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.