Sprekersavond met VNL-oprichter Louis Bontes, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 27 mei 2015 20:00
plaats Rotterdam
aanwezigen L. (Louis) Bontes i e.a.
organisatie Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

Let op: inloop 19:30, aanvang sprekersavond 20:00 uur.Louis Bontes (1956) is als rechtse Rotterdammer een typische Rijnmondiaanse spreker. Als bestuurskundige werkte hij aanvankelijk in de Haven van Rotterdam en nadien bij de politie. 

In 2009 begon zijn politieke loopbaan toen hij namens de PVV plaatsnam in het Europees Parlement, gevolgd door een lidmaatschap van de Tweede Kamer in 2010. Aan zijn politieke loopbaan bij de PVV kwam echter abrupt een einde toen hij na een conflict met de PVV-top uit de fractie werd gezet. Samen met Joram van Klaveren i, die later de PVV-fractie vrijwillig verliet, richtte hij enige tijd later de nieuwe conservatief-liberale partij Voor Nederland op, waarmee hij deel wenst te nemen aan de volgende verkiezingen.

VoorNederland staat voor een kleine overheid, lage belasting en een kritische houding ten opzicht van de Europese Unie. Een combinatie dus van economisch rechtse standpunten met immaterieel conservatisme. Zeker met dat eerste zal veel verwantschap tussen Bontes en onze afdeling te vinden zijn. Op economisch vlak namelijk is Voor Nederland zelfs de meest terughoudende partij qua overheidsinterventie die op dit moment in de Tweede Kamer vertegenwoordigd is. Meer dan genoeg reden dus om met Louis Bontes in gesprek te gaan!

De precieze invulling van de avond staat natuurlijk nog niet helemaal vast, maar naast een kort gesprek met de heer Bontes over zijn levensloop valt zeker te denken aan wat wel genoemd wordt "het gat op rechts", de sfeer en verhoudingen binnen de partij van Geert Wilders en vooral natuurlijk de toekomstvisie die Vrij Nederland heeft en waarop die zich onderscheidt van de gevestigde politieke partijen.

Iedereen is van harte welkom op deze mooie avond. De inloop om 19:30, de eigenlijke sprekersavond om 20:00 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Als altijd zal er ook dit keer weer een rondje van de afdeling zijn.


1.

Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD i. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. De organisatie heeft lokale afdelingen die zijn verdeeld over het gehele land. Het Algemeen Secretariaat van de JOVD is gevestigd in Den Haag.

2.

Meer over...