Europadag: Het Parlement opende de deuren voor het publiek

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 11 mei 2015, 16:22.

Ter gelegenheid van de Dag van Europa opende het Europees Parlement i op 2 mei zijn deuren voor het publiek in Straatsburg i en op 9 mei in Brussel en Luxemburg. Daarnaast organiseerden de lokale EU-bureaus een verscheidenheid aan activiteiten en evenementen voor alle leeftijden. Meer dan 40.000 mensen bezochten het Parlement in alle drie de steden.

Op zaterdag 9 mei konden de bezoekers in Brussel meedoen aan quizzen, tentoonstellingen bezoeken, mini-conferenties, debatten met EP-leden i bijwonen en kijken naar de documentaire L’homme qui répare les femmes, het verhaal dat Denis Mukwege portretteert. Mukwege is een Congolese arts, beroemd voor zijn behandeling van slachtoffers van verkrachting, waarvoor hij werd bekroond met de Sacharovprijs 2014.

Tijdens de rondleiding op 2 mei in het gebouw in Straatsburg kwamen de bezoekers meer te weten over de instelling en het werk van de fracties.

Aangezien 2015 het Europees jaar van Ontwikkeling is, stond Europadag in het teken van wat de EU doet om de armoede in de ontwikkelingslanden te verminderen. Bezoekers leerden wat de EU en haar partners doen voor ontwikkeling en wat de bijdrage van het Europees Parlement is.

Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement.

REF. : 20150508STO54002