Uitvoeringsverordening 2015/806 - Specificaties in verband met de vorm van het vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze uitvoeringsverordening is op 23 mei 2015 gepubliceerd en is op 12 juni 2015 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsverordening (EU) 2015/806 van de Commissie van 22 mei 2015 tot vaststelling van specificaties in verband met de vorm van het vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Regulation (EU) 2015/806 of 22 May 2015 laying down specifications relating to the form of the EU trust mark for qualified trust services
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsverordening
Wetgevingsnummer Uitvoeringsverordening 2015/806
Celex-nummer i 32015R0806

3.

Key dates

Document 22-05-2015; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 23-05-2015; PB L 128 p. 13-15
Inwerkingtreding 12-06-2015; in werking datum publicatie +20 zie art 5
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

23.5.2015   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 128/13

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/806 VAN DE COMMISSIE

van 22 mei 2015

tot vaststelling van specificaties in verband met de vorm van het vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EU) nr. 910/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 23 juli 2014 betreffende elektronische identificatie en vertrouwensdiensten voor elektronische transacties in de interne markt en tot intrekking van Richtlijn 1999/93/EG (1), en met name artikel 23, lid 3,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

In Verordening (EU) nr. 910/2014 is bepaald dat een vertrouwensmerk voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten kan worden gebruikt door gekwalificeerde verleners van vertrouwensdiensten om het vertrouwen en het gebruiksgemak voor gebruikers te vergroten. Een dergelijk vertrouwensmerk maakt een duidelijk onderscheid tussen gekwalificeerde vertrouwensdiensten en andere vertrouwensdiensten, hetgeen bijdraagt tot transparantie van de markt, waardoor de voor gebruikers essentiële elementen, het vertrouwen in en het gebruiksgemak van onlinediensten, worden bevorderd zodat de gebruikers maximaal kunnen profiteren van en bewust kunnen vertrouwen op elektronische diensten.

 

(2)

De Commissie heeft een wedstrijd georganiseerd voor studenten grafische vormgeving uit de lidstaten om voorstellen te verzamelen voor een nieuw logo. Een jury van deskundigen heeft de drie beste voorstellen geselecteerd op basis van de criteria die in de technische en ontwerpspecificaties van de wedstrijd e-Mark U Trust zijn gespecificeerd. Van 14 oktober tot 14 november 2014 is een onlineraadpleging gehouden. Het voorgestelde logo dat in die periode door de meerderheid van de bezoekers van de website is gekozen en dat door een uiteindelijk besluit van de jury is goedgekeurd, moet nu worden goedgekeurd als het nieuwe vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten.

 

(3)

Om het gebruik van het logo mogelijk te maken, zodra dat overeenkomstig de wetgeving van de Unie van toepassing is, en om ervoor te zorgen dat de interne markt doeltreffend werkt, om eerlijke concurrentie te garanderen en om de consumentenbelangen te beschermen, is het nieuwe vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten geregistreerd als collectief merk bij het United Kingdom Intellectual Property Office (Bureau voor intellectuele eigendom van het Verenigd Koninkrijk), waardoor het geldig is, gebruikt kan worden en beschermd is. Het logo zal ook in het merkenregister van de Unie en in het internationale merkenregister worden opgenomen.

 

(4)

De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het bij artikel 48 van Verordening (EU) nr. 910/2014 opgerichte comité,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Het vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten heeft de vorm die in de bijlagen I en II wordt getoond, onverminderd het bepaalde in artikel 2.

Artikel 2

  • 1. 
    De referentiekleuren voor het vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten zijn: Pantone nrs. 654 en 116, dan wel blauw (100 % cyaan + 78 % magenta + 25 % geel + 9 % zwart) en geel (19 % magenta + 95 % geel), wanneer vierkleurendruk wordt toegepast; volgens het RGB-kleursysteem zijn de referentiekleuren: blauw (43 rood + 67 groen + 117 blauw) en geel (243 rood + 202 groen + 18 blauw).
  • 2. 
    Het vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde vertrouwensdiensten mag alleen in zwart-wit worden toegepast, zoals getoond in bijlage II, indien het niet praktisch is om kleur te gebruiken.
  • 3. 
    Indien het vertrouwensmerk van de EU voor gekwalificeerde...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.