3e Ondernemers Event opnieuw een succes

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2015, 2:30.

Erik Ziengs kan opnieuw terugkijken op een geslaagd Ondernemers Event. De 3de versie daarvan werd op vrijdag 29 mei jl. gehouden in Papendal. Er waren opnieuw rond de 300 ondernemers op af gekomen. Dit keer was Neelie Kroes de keynote speaker. Zij nam, samen met Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas, het onderwerp ‘Innovatief Ondernemen’ voor haar rekening. Erik zelf pakte het onderwerp ‘Ondernemende Binnenstad 2030′ bij de kop.

Bijzondere bij het Ondernemers Event is, dat deelnemers via hun smartphone actief kunnen deelnemen aan het discours. Door met hun telefoon in te loggen op de BuzzMaster kunnen ze informatie aanleveren en vragen stellen die nog tijdens de inleidingen aan de orde worden gesteld. Zo ontstaat een levendig debat waarbij de zaal actief wordt betrokken.

Onderwijs

Die discussie bleef deze keer lang hangen op het onderwijs in Nederland. Hoewel Staatssecretaris Sander Dekker alom kon rekening op waardering, werd hem vooral door Neelie Kroes en Anne-Wil Lucas een duidelijke boodschap afgegeven: het onderwijs in Nederland sluit alles behalve aan op de toekomst. Er is te weinig ruimte voor innovatie, ondernemerschap en digitalisering. Ziezo, ze durven elkaar binnen de VVD de waarheid te zeggen…..

Dankbaar gebruik

Nadeel van de levendige discussie was wel, dat de bijdrage van Erik wat in het gedrang kwam. Zijn betoog over vernieuwing in de Binnensteden vond weliswaar breed gehoor, maar kon niet uitvoerig worden besproken. De tijd was omgevlogen en de informele borrel diende zich aan. Niet alleen een vast en belangrijk onderdeel bij VVD-bijeenkomsten. Maar voor de aanwezige ondernemers een mooie gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken. Waarvan dan ook een dankbaar gebruik werd gemaakt.