Ontwerp-BESLUIT VAN HET SUBCOMITÉ HANDEL EN DUURZAME ONTWIKKELING EU-REPUBLIEK MOLDAVIË tot vaststelling van het reglement van orde van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling

1.

Kerngegevens

Document­datum 11-06-2015
Publicatie­datum 13-06-2015
Kenmerk 1106/15
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

ASSOCIATIE

TUSSEN DE Brussel, 11 juni 2015

EUROPESE UNIE (OR. en)

EN DE REPUBLIEK MOLDAVIË ———

Het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling

UE-MD 1106/15

Interinstitutioneel dossier: 2015/0102 (NLE) i

WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN

Betreft: Ontwerp-BESLUIT VAN HET SUBCOMITÉ HANDEL EN DUURZAME

ONTWIKKELING EU-REPUBLIEK MOLDAVIË tot vaststelling van het reglement van orde van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling ONTWERP-

BESLUIT Nr. 1/2015 VAN HET SUBCOMITÉ HANDEL EN DUURZAME ONTWIKKELING EU-REPUBLIEK MOLDAVIË

van … 2015

tot vaststelling van het reglement van orde van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling

HET SUBCOMITÉ HANDEL EN DUURZAME ONTWIKKELING EU-REPUBLIEK

MOLDAVIË,

Gezien de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor

Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Moldavië, anderzijds 1 ("de

overeenkomst"), en met name artikel 376,

1 PB EU 206 van 30.8.2014, blz. 4.

Overwegende hetgeen volgt:

(1) Overeenkomstig artikel 464 van de overeenkomst worden bepaalde onderdelen van de overeenkomst voorlopig toegepast vanaf 1 september 2014.

(2) Artikel 376, lid 3, van de overeenkomst bepaalt dat het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling bijeenkomt om toezicht te houden op de tenuitvoerlegging van hoofdstuk 13 (Handel en duurzame ontwikkeling) van titel V (Handel en daarmee verband houdende aangelegenheden) van de overeenkomst.

(3) Artikel 376, lid 3, van de overeenkomst bepaalt tevens dat het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling zijn reglement van orde dient vast te stellen,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het reglement van orde van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling, opgenomen in de bijlage, wordt hierbij vastgesteld.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te …,

Voor het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling

______________________

BIJLAGE

Het reglement van orde van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling EU-Republiek Moldavië

Artikel 1 Algemene bepalingen

  • 1. 
    Het bij artikel 376 van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese

    Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Moldavië, anderzijds ("de overeenkomst"), ingestelde subcomité Handel en duurzame ontwikkeling assisteert het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken, zoals bedoeld in artikel 438, lid 4, van de overeenkomst, bij de uitvoering van zijn taken.

  • 2. 
    Het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling voert de in hoofdstuk 13 (Handel en duurzame ontwikkeling) van titel V (Handel en daarmee verband houdende aangelegenheden) van de overeenkomst bedoelde taken uit.
  • 3. 
    Het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling bestaat uit vertegenwoordigers van de

    Europese Commissie en de Republiek Moldavië die verantwoordelijk zijn voor aangelegenheden betreffende handel en duurzame ontwikkeling.

  • 4. 
    Een vertegenwoordiger van de Europese Commissie of de Republiek Moldavië die verantwoordelijk is voor aangelegenheden betreffende handel en duurzame ontwikkeling fungeert overeenkomstig artikel 2 als voorzitter van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling.
  • 5. 
    In dit reglement van orde wordt onder "de partijen" de in artikel 461 van de overeenkomst gedefinieerde partijen verstaan.

    Artikel 2 Specifieke bepalingen

  • 1. 
    De artikelen 2 tot en met 14 van het reglement van orde van het Associatiecomité van de EU en de Republiek Moldavië zijn van toepassing, tenzij anders bepaald in dit reglement van

    orde.

  • 2. 
    De verwijzingen naar de Associatieraad worden gelezen als verwijzingen naar het

    Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken. De verwijzingen naar het Associatiecomité of het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken worden gelezen als verwijzingen naar het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling.

    Artikel 3 Bijeenkomsten

Het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling komt bijeen wanneer dit nodig is. De partijen streven ernaar eenmaal per jaar bijeen te komen.

Artikel 4 Wijziging van het reglement van orde

Dit reglement van orde kan overeenkomstig artikel 376 van de overeenkomst worden gewijzigd bij besluit van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling EU-Republiek Moldavië.

______________________


3.

Herziene versies, correcties en addenda

17 jun
'15
Ontwerp-BESLUIT VAN HET SUBCOMITÉ HANDEL EN DUURZAME ONTWIKKELING EU-REPUBLIEK MOLDAVIË tot vaststelling van het reglement van orde van het subcomité Handel en duurzame ontwikkeling
LEGISLATIVE ACTS AND OTHER INSTRUMENTS

1106/15 COR 1
 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.