Brief commissie; Voorstel om het parlementair behandelvoorbehoud te beëindigen - EU-voorstel: verordening herziening besluitvorming genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) COM (2015) 177

Dit voorstel om een parlementair behandelvoorbehoud te beëindigen is onder nr. 5 toegevoegd aan dossier 34214 - EU-voorstel: verordening herziening besluitvorming genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) COM(2015)177.

1.

Kerngegevens

Officiële titel EU-voorstel: verordening herziening besluitvorming genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) COM (2015) 177; Brief commissie; Brief van de voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken inzake de beëindiging van het parlementair behandelvoorbehoud bij het EU-voorstel: verordening herziening besluitvorming genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) COM (2015) 177
Document­datum 01-07-2015
Publicatie­datum 01-07-2015
Nummer KST342145
Kenmerk 34214, nr. 5
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 214 EU-voorstel: verordening herziening besluitvorming genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) COM (2015) 177

Nr. 5 BRIEF VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR EUROPESE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 30 juni 2015

Hierbij meld ik u dat de vaste commissie voor Economische Zaken heeft geadviseerd het parlementair behandelvoorbehoud, zoals vastgelegd bij het EU-voorstel: verordening herziening besluitvorming genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) COM (2015) 177 met de volgende afspraken formeel te beëindigen:

    • 1. 
      De Staatssecretaris van Economische Zaken informeert de Kamer tijdig (daarmee de Kamer in staat stellende de inzet nog te bespreken voordat de onderhandelingen in een beslissende of afrondende fase zijn) over het beoogde tijdspad van de onderhandelingen en de opties die voorliggen ter besluitvorming in de Raad en in alle onderliggende overlegfora en die gevolgen hebben voor belangrijke elementen van de voorgestelde verordening en/of de Nederlandse inzet. Dit gebeurt ten minste elk kwartaal in afzonderlijke voortgangsrapportages, of frequenter indien belangrijke ontwikkelingen daar aanleiding toe geven. Daarbij gaat de Staatssecretaris specifiek in op het krachtenveld;
    • 2. 
      De Staatssecretaris van Economische Zaken informeert de Kamer wanneer zij voorziet in de onderhandelingen te moeten afwijken van het kabinetsstandpunt zoals weergegeven in het BNC-fiche en/of nadien vastgelegd met de Kamer (bijv. in toezeggingen en moties).

De vastgestelde afspraken zijn in bijgaande conceptbrief aan de regering vastgesteld1.

Namens de vaste commissie voor Europese Zaken verzoek ik u dit advies en de bijgaande conceptbrief ter besluitvorming aan de Tweede Kamer voor te leggen.

De voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken, Azmani

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.