NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 27 juli 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen J.J. (Joost) Lagendijk i, G.G.J. (Geert-Jan) Knoops, G. (Gerard) Spong, V.V. (Vladimir) Poetin i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Desi Bouterse wil meewerken aan "het proces van waarheidsvinding" omtrent de Decembermoorden. Dat schrijft hij aan de publicist Sandew Hira, een van de nabestaanden, die vorige week een oproep deed aan de Surinaamse president. We vragen aan advocaten Geert-Jan Knoops en Gerard Spong en correspondent Harmen Boerboom of hier sprake is van een historisch keerpunt.

Turkse tanks hebben stellingen van Koerdische strijders in Syrie beschoten die tegen IS vechten. De Turkse luchtmacht voerde de afgelopen dagen al aanvallen uit op IS in Syrië en op de Koerdische PKK in het noorden van Irak. Morgen houdt de NAVO op verzoek van Turkije een spoedberaad over de situatie. Een gesprek met columnist Joost Lagendijk, die in Istanboel woont.

Griekenland moet staatsbezittingen verkopen. Interesse is er in ieder geval voor de mooie eilanden. Warren Buffet, Johnny Depp, Brad Pitt, ze zouden belangstelling hebben voor een eilandje. Het Oog gaat deze zomer op zoek naar de Griekse eilanden met de mooiste verhalen. Vandaag: Kefalonia.

In de serie over vakantiebestemmingen van wereldleiders vanavond de vakantie van de Russische president Vladimir Poetin. Veel weten we daar niet van, vertelt vanavond Rusland-correspondent David-Jan Godfroid.


1.

Meer over...