Defensiemiddag, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 10 oktober 2015 13:00
plaats Rotterdam
locatie Erasmiaans Gymnasium - Leopoldzaal Wytemaweg 25 Toon locatie
organisatie Democraten 66 (D66) i

De thema-afdeling Internationale Veiligheid en Defensie organiseert de Defensiemiddag 2015. Wij nodigen u uit met onze vertegenwoordigers in de Staten Generaal en anderen in discussie te gaan over een integrale, robuuste toekomstvisie voor defensie en onze veiligheid.

Voorts heeft D66 recent in de Kamer aangegeven dat ambitie en middelen weer in lijn met elkaar moeten worden gebracht. Wij hebben gezien dat het financieel gedreven beleid van de afgelopen jaren de verhouding tussen die twee onder druk heeft gezet. Ook hierover willen wij de discussie aangaan. Dit alles met het doel te komen tot een integrale, robuuste toekomstvisie voor defensie en voor onze veiligheid.

Wij hebben een aantal vooraanstaande deskundigen bereid gevonden om deze discussie een goede aanzet te geven en ons bij te staan in het voeren ervan, zoals :

  • Wassila Hachchi (D66 woordvoerder defensie TK)
  • Herman Schaper (D66 woordvoerder defensie EK, vooormalig NAVO en VN Ambassadeur)
  • Ko Colijn (Instituut Clingendael)
  • Christ Klep (Instituut Nederlandse Geschiedenis en Roosevelt Academy)
  • Sebastian Reyn (Directeur Integraal Beleid, Min. van Defensie)

Alle D66- en JD-leden zijn van harte uitgenodigd om te komen meedenken, leren en discussiëren. Wij zien u graag op 10 oktober in Rotterdam in het Erasmiaans Gymnasium!

Voor programma, updates en inschrijving (verplicht) kijk op http://defensiedag.weebly.com/


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...