Dr. T. (Tobias) van Gent

foto Dr. T. (Tobias) van Gent
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website VVD.nl
Met dank overgenomen van Parlement.com.

VVD-Tweede Kamerlid uit Zeeland met historische belangstelling, die daarvan soms blijk gaf in zijn speeches en over geschiedenis publiceerde. Was docent geschiedenis en politieke wetenschappen aan University College Roosevelt in Middelburg en daarnaast lid van Provinciale Staten van Zeeland. Hield zich als Tweede Kamerlid bezig met grondwetszaken, kiesrecht, hoge college van staat, partijfinanciering, wetgevingskwaliteit, justitie (adoptie, auteursrecht), vrijheid van meningsuiting, verdragen, alsmede verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen. Was verder betrokken bij de aanscherping van de eigen integriteitsregels van de Tweede Kamer.

VVD
in de periode 2018-2021: lid Tweede Kamer

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 9 februari 2021.