NOS-Met Het Oog Op Morgen - EU monitor

EU monitor
Zaterdag 29 februari 2020
kalender
Met het Oog op Morgen
datum 22 oktober 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen D.J. (Derk Jan) Eppink i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Het was een hele toestand, in een sporthal van Steenbergen gisterenavond. Het gemeentebestuur organiseerde daar een inspraakavond, over de eventuele komst van asielzoekers naar die gemeente. Joelen, kwetsende zangkoren, mensen die geen kans kregen om uit te praten. We hebben het de afgelopen tijd vaker gezien. Gemeenten die worstelen met inspraak. Een gesprek met burgemeester Victor Molkenboer van Woerden over hoe je dat aanpakt: inspraak.

Hillary Clinton wordt uren in het Congres doorgezaagd over de kwestie Benghazi. In die Libische stad werd in 2012 de Amerikaanse ambassade aangevallen door extremisten. Ambassadeur Stevens en drie van zijn medewerkers werden gedood. De hoorzitting is belangrijk voor de waarheidsvinding maar natuurlijk ook voor de verkiezingscampagne voor het presidentschap. Hoeveel impact heeft deze kwestie daarop, dat vragen wij aan de speciaal voor de verkiezingen aangestelde 'watchers' Lucas Hoogduin (Democraten) en Derk-Jan Eppink (Republikeinen).

De Sagrada Familia, iedereen die wel eens in Barcelona is geweest, heeft 'm vast gezien. De kerk van architect Gaudi staat bekend als "het bouwwerk dat nooit af zal zijn'. Maar de wonderen zijn kennelijk de wereld nog niet uit. Want de kerk gáát afkomen, zegt de projectleider. En wel in 2026. Een gesprek met prof. dr. Jan Molema, Gaudí-kenner, lid van de Catalaanse Academie voor Schone Kunsten.


1.

Meer over...