Besluit 2015/1969 - Standpunt EU in het Comité voor overheidsopdrachten ten aanzien van de toetreding van Oekraïne tot de herziene Overeenkomst inzake overheidsopdrachten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 4 november 2015 gepubliceerd en is op 22 oktober 2015 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2015/1969 van de Raad van 22 oktober 2015 tot vaststelling van het namens de Europese Unie in het Comité voor overheidsopdrachten in te nemen standpunt ten aanzien van de toetreding van Oekraïne tot de herziene Overeenkomst inzake overheidsopdrachten

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2015/1969 of 22 October 2015 establishing the position to be taken on behalf of the European Union within the Committee on Government Procurement on the accession of Ukraine to the Revised Agreement on Government Procurement
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2015/1969
Origineel voorstel COM(2015)407 NLEN
Celex-nummer i 32015D1969

3.

Key dates

Document 22-10-2015; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 04-11-2015; PB L 288 p. 14-15
Inwerkingtreding 22-10-2015; in werking datum document zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

4.11.2015   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 288/14

 

BESLUIT (EU) 2015/1969 VAN DE RAAD

van 22 oktober 2015

tot vaststelling van het namens de Europese Unie in het Comité voor overheidsopdrachten in te nemen standpunt ten aanzien van de toetreding van Oekraïne tot de herziene Overeenkomst inzake overheidsopdrachten

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 207, lid 4, eerste alinea, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op 13 december 2012 heeft Oekraïne verzocht om toe te treden tot de herziene Overeenkomst inzake overheidsopdrachten („de herziene GPA”).

 

(2)

De verbintenissen van Oekraïne zijn vastgesteld in het definitieve voorstel van het land, dat op 29 juni 2015 aan de partijen bij de herziene GPA is voorgelegd.

 

(3)

In het definitieve voorstel van Oekraïne komen centrale entiteiten en niet-centrale entiteiten en andere entiteiten die actief zijn in nutssectoren, goederensectoren, dienstverleningen in de bouwsector en andere dienstverleningssectoren, uitgebreid aan bod. Daarom is het voorstel toereikend en aanvaardbaar. De in de bijlage bij dit besluit opgenomen voorwaarden voor de toetreding van Oekraïne zullen worden opgenomen in het besluit van het Comité voor overheidsopdrachten (het „GPA-comité”) betreffende de toetreding van Oekraïne.

 

(4)

De toetreding van Oekraïne tot de herziene GPA zal naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan de verdere internationale openstelling van de markten voor overheidsopdrachten.

 

(5)

Artikel XXII, lid 2, van de herziene GPA bepaalt dat elk WTO-lid tot de herziene GPA kan toetreden op tussen dat lid en de partijen overeen te komen voorwaarden en dat deze voorwaarden worden vastgesteld in een besluit van het GPA-comité.

 

(6)

Bijgevolg is het passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het GPA-comité moet worden ingenomen ten aanzien van de toetreding van Oekraïne,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

In het Comité voor overheidsopdrachten moet namens de Europese Unie het standpunt worden ingenomen dat de toetreding van Oekraïne tot de herziene Overeenkomst inzake overheidsopdrachten wordt goedgekeurd, mits aan de specifieke toetredingsvoorwaarden in de bijlage bij dit besluit is voldaan.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Luxemburg, 22 oktober 2015.

Voor de Raad

De voorzitter

  • F. 
    ETGEN
 

BIJLAGE

VOORWAARDEN VAN DE EU VOOR DE TOETREDING VAN OEKRAÏNE TOT DE HERZIENE GPA (1)

Bij de toetreding van Oekraïne tot de herziene GPA komt punt 2 van afdeling 2 („De aanbestedende diensten van de centrale overheden van de EU-lidstaten”) van bijlage 1 bij aanhangsel I voor de Europese Unie als volgt te luiden:

 

„2.

Voor de goederen, diensten, leveranciers en dienstverleners van Israël, Montenegro, de Republiek Moldavië en Oekraïne: opdrachten van de volgende aanbestedende diensten van de centrale overheden.”.

 

  • (1) 
    De nummering van het dekkingsschema van de partijen bij de herziene GPA is door het secretariaat van de WTO gewijzigd in overleg met de partijen bij de herziene GPA. De in deze bijlage gebruikte nummering komt overeen met de nummering van de laatste gewaarmerkte kopie van het dekkingsschema van de partijen bij de herziene GPA, die als officiële kennisgeving door de WTO aan de partijen bij de herziene GPA is verstrekt en die beschikbaar is op http://www.wto.org/english/tratop_e/gproc_e/gp_app_agree_e.htm#revisedGPA. De nummering van de dekkingsschema's van de partijen bij de herziene GPA die is bekendgemaakt in PB L 68 van 7.3.2014, blz. 2, is verouderd.
 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.