Brief regering; Uitvoering motie Van Meenen c.s. over inzetten van werkloze leraren voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen - Onderwijs aan vreemdelingen

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 34334 - Onderwijs aan vreemdelingen.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Onderwijs aan vreemdelingen; Brief regering; Uitvoering van de aangenomen motie van het lid Van Meenen c.s. over inzetten van werkloze leraren voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen
Document­datum 13-11-2015
Publicatie­datum 13-11-2015
Nummer KST343342
Kenmerk 34334, nr. 2
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 334 Onderwijs aan vreemdelingen

Nr. 2 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 11 november 2015

Uw vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft mij verzocht een brief te sturen over de aangenomen moties over onderwijs aan asielzoekerskinderen. Naar aanleiding van de begrotingsbehandeling is een motie van het lid Van Meenen c.s. over dit onderwerp aangenomen (Kamerstukken 2015/2016, 34 300 VIII, nr. 48). In deze brief ga ik in op hoe uitvoering wordt gegeven aan deze motie.

In de motie wordt de regering verzocht om in overleg met de PO-Raad en VO-raad te zoeken naar een maatwerkoplossing in de bekostiging voor scholen die te maken hebben met sterk wisselende leerlingenaantallen door de instroom van asielzoekerskinderen. Scholen melden zich voor maatwerkoplossingen en er zijn al aanvragen afgerond. Samen met de PO-Raad, de VO-raad en de VNG zal ik bezien hoe verdere maatwerkoplossingen in de komende tijd het best in de bekostiging kunnen worden opgenomen.

Daarnaast wordt de regering verzocht om werkloze leraren in te zetten voor het onderwijs aan de asielzoekerskinderen. Er zijn op dit moment tien regionale Transfercentra die werken aan arbeidsmarkttoeleiding van werkloze docenten. Het aantal Transfercentra wordt in de komende tijd uitgebreid. OCW is in overleg met het Participatiefonds om waar mogelijk werkloze docenten via deze Transfercentra in te zetten bij het onderwijs aan asielzoekerskinderen.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, S. Dekker


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.