Www.rtlnieuws.nl - Online gokken mag, maar met strengere regels

Met dank overgenomen van J. (Jeroen) van Wijngaarden i, gepubliceerd op maandag 23 november 2015, 3:13.

Gokken op tussenstanden kan straks

Regeringspartijen VVD en PvdA willen online gokken op sportwedstrijden toestaan, maar met strenge regels. Die moeten voorkomen dat wedstrijden kunnen worden gemanipuleerd.

Via aanbieders als Unibet en Bwin, die gevestigd zijn in het buitenland, kan het al jaren. Maar officieel kun je Nederland alleen legaal gokken op sportwedstrijden via de Lotto. Dat kan in de winkel, maar ook via de site van de Lotto. Daar kun je alleen vooraf inzetten, niet op wedstrijden die bezig zijn.

Niet op individuele acties Gokken op de tussenstand of de ruststand van een wedstrijd mag straks dus wel, maar geld inzetten op het moment van de eerste rode kaart bij voetbal of een foute opslag bij tennis mag niet. Dat soort gokweddenschappen zou een individuele sporter kunnen verleiden om de boel te belazeren.

Bij het vaststellen van situaties die makkelijk te be√Įnvloeden zijn, het zogeheten matchfixing, worden wetenschappers betrokken en sportbonden als NOC*NSF en de KNVB.

PvdA-Kamerlid Mei Li Vos vindt dat er wel extra geld moet vrijkomen voor verslavingszorg, omdat online gokken verslaving in de hand zou werken, zegt ze in het AD. De PvdA en VVD dienen hun voorstel om online gokken mogelijk te maken vandaag in.

Ook op rtlnieuws.nl: Akkoord gokmarkt: dit gaat veranderen

RTL Nieuws