NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 9 december 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen M. (Marten) Oosting i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Marten Oosting oordeelde vandaag dat de deal met Cees H. niet deugde. Welke politieke gevolgen heeft dit rapport?En zijn volgens Nieuwsuur-journalist Bas Haan, die de zaak aanhangig maakte, nu alle vragen beantwoord?

De rebellen beheersten alleen nog Wa'er, één wijk in Homs. Hier konden ze niet standhouden tegen de het leger van Assad. Daarom sloten ze lokaal vrede en is de stad weer in handen van Assad. Is dit een voorbeeld voor andere plaatsen in Syrie? We leggen het voor aan journalist Tom Kleijn, momenteel in Syrie en Sander van Hoorn in buurland Libanon.

In 2016 zou Herman Brood 70 jaar zijn geworden. Daarom maken acteur Stefan Rokebrand en regisseur Victor Löw een muzikaal portret van Herman Brood. Vanavond vertellen ze al over hun plannen.

Vannacht is het de Nacht van de Vervanging. Voor één nacht nemen verschillende politici en bekende Nederlanders een uitgeprocedeerde vluchteling in huis. Ook Angela Groothuizen stelt een bed ter beschikking. (foto: vorig jaar met Hanneke Groenteman)

En er is vanavond live Americana muziek van Nathan Bell.


1.

Meer over...