NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 14 december 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen M. (Marten) Oosting i, M. (Mark) Rutte i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Dinsdag ontvangt de Tweede Kamer Marten Oosting om over het rapport te spreken dat hij over de 'Teeven-deal' schreef. Woensdag debatteert het parlement met premier Rutte over de zaak. Hans Andringa blikt vooruit..

Correspondent Arjan Noorlander blikt vooruit op een belangrijke week voor de EU. Donderdag begint een nieuwe top en dinsdag al worden plannen van commissaris Timmermans voor Europese grensbewaking gepresenteerd.

Jezus zingt als een rockster, maar is wel inmiddels 72 jaar: we hebben het over Ted Neeley, die weer de titelrol speelt in de musical Jesus Christ Superstar. De eerste versie van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice kwam in 1971 uit. Daarna volgde een film en nu is de musical weer in Den Haag te zien, tot de Kerst. Bij ons is journalist en superfan Laura Stek, die Ted Neeley vorig jaar zag en interviewde.

Na 51 jaar trouwe dienst zwaait de Luchtmacht morgen de Alouette III uit, een kleine, onbewapende helikopter van Defensie. Geen ander vliegend toestel binnen de Nederlandse krijgsmacht kan terugkijken op zo'n lange loopbaan. Wat is er zo bijzonder aan deze helikopter? Daarover praten we met oud-commandant Philip Whittle en huidig vluchtcommandant Robert de Lange.


1.

Meer over...