NOS-Met Het Oog Op Morgen - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 26 mei 2020
kalender

NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 12 januari 2016 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen D.J. (Derk Jan) Eppink i, G.A. (Ard) van der Steur i e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Vannacht is de laatste State of the Union van Obama. Ondanks dat het zijn laatste toespraak voor het Amerikaanse congres is, is Obama bang dat er niet veel mensen kijken. Dat blijkt uit de oproep die hij heeft gedaan. Verder is er een lege stoel in de ereloge en wil hij een bijzondere boodschap uitdragen over de vluchtelingenproblematiek. Hoe brengt hij deze boodschap? Voor wie is die lege stoel? We vragen het onze America Watchers Lucas Hoogduin en Derk Jan Eppink vanuit New York.

Morgen is het 100 jaar geleden dat gebieden rondom de Zuiderzee te kampen hadden met hevige overstromingen. Ondanks dat er naast de vele schade en gewonden ook 19 doden vielen, is dit geen bekende watersnood. En dat terwijl juist deze watersnoodramp aanleiding is geweest voor het aanleggen van de Afsluitdijk en het ontpolderen van Flevoland. Tijd om deze watersnoodramp van 1916 uit de vergetelheid te halen. Dit doen we met Marianne Vrolijk, die nog verhalen uit haar eigen familie weet te vertellen over deze watersnood, en Kees Hulsbergen, die ontzettend veel weet over de Zuiderzeewerken.

Morgen gaat in Groningen Eurosonic Noorderslag weer van start, met een héél Oost-Europees tintje. 34 artiesten uit 14 Centraal- en Oost-Europese landen spelen op het festival. En daar weet Robert Meijerink alles van, want hij heeft de acts geboekt.

Vandaag zijn ze ook in Den Haag begonnen aan het nieuwe jaar. En de eerste minister die in 2016 onder vuur ligt is .. alweer.. Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Het gaat over zijn optreden tegenover MH-17 onderzoeker George Maat. Wilma Borgman in Den Haag vertelt.


1.

Meer over...