Besluit 2014/640 - Standpunt EU in het Comité voor culturele samenwerking dat is ingesteld bij het Protocol betreffende culturele samenwerking bij de Vrijhandelsovereenkomst met Korea met betrekking tot de vaststelling van het reglement van orde van het Comité voor culturele samenwerking

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 3 september 2014 gepubliceerd en is op 23 september 2013 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2014/640/EU: Besluit van de Raad van 23 september 2013 betreffende het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in het Comité voor culturele samenwerking dat is ingesteld bij het Protocol betreffende culturele samenwerking bij de Vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Korea, anderzijds, met betrekking tot de vaststelling van het reglement van orde van het Comité voor culturele samenwerking

officiële Engelstalige titel

2014/640/EU: Council Decision of 23 September 2013 on the position to be taken on behalf of the European Union within the Committee on Cultural Cooperation set up by the Protocol on cultural cooperation to the Free Trade Agreement between the European Union and its Member States, of the one part, and the Republic of Korea, of the other part, as regards the adoption of the rules of procedure of the Committee on Cultural Cooperation
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2014/640
Origineel voorstel COM(2012)463 NLEN
Celex-nummer i 32014D0640

3.

Key dates

Document 23-09-2013
Bekendmaking in Publicatieblad 03-09-2014; PB L 263 p. 23-28
Inwerkingtreding 23-09-2013; in werking datum document zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

3.9.2014   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 263/23

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 23 september 2013

betreffende het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in het Comité voor culturele samenwerking dat is ingesteld bij het Protocol betreffende culturele samenwerking bij de Vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Korea, anderzijds, met betrekking tot de vaststelling van het reglement van orde van het Comité voor culturele samenwerking

(2014/640/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 167, lid 3, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op 23 april 2007 heeft de Raad de Commissie gemachtigd om namens de Europese Unie en haar lidstaten over een vrijhandelsovereenkomst met de Republiek Korea te onderhandelen.

 

(2)

Die onderhandelingen zijn afgesloten en de vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Korea, anderzijds („de overeenkomst”) (1), is op 6 oktober 2010 ondertekend. De overeenkomst bevat een Protocol betreffende culturele samenwerking („het protocol”), dat overeenkomstig artikel 1 daarvan het kader vaststelt waarbinnen de partijen samenwerken om de uitwisseling van culturele activiteiten, goederen en diensten, onder meer in de audiovisuele sector, te vergemakkelijken.

 

(3)

Krachtens artikel 15.10, lid 5, van de overeenkomst wordt deze sinds 1 juli 2011 voor een deel voorlopig toegepast bij Besluit 2011/265/EU (2) (hierna „het besluit” genoemd), in afwachting van het sluiten ervan op een latere datum.

 

(4)

Overeenkomstig artikel 3 van het besluit worden artikel 4, lid 3, artikel 5, lid 2, artikel 6, leden 1, 2, 4 en 5, en de artikelen 8, 9 en 10 van het protocol niet voorlopig toegepast.

 

(5)

Overeenkomstig artikel 4, lid 1, van het besluit moet de Commissie Korea schriftelijk in kennis stellen van het voornemen van de Unie om de periode waarin krachtens artikel 5 van het protocol een aanspraak op audiovisuele coproducties bestaat, niet overeenkomstig de procedure van artikel 5, lid 8, van dat protocol te verlengen, tenzij de Raad, op voorstel van de Commissie, vier maanden vóór het verstrijken van die periode met verlenging ervan instemt. Stemt de Raad met verlenging van de aanspraakperiode in, dan wordt die verplichting tot kennisgeving opnieuw van toepassing bij het einde van de verlengde periode waarin een recht op aanspraak bestaat. Over de verlenging van de periode waarin aanspraak bestaat, beslist de Raad met eenparigheid van stemmen.

 

(6)

Artikel 3 van het protocol voorziet in de instelling van een Comité voor culturele samenwerking, dat onder meer tot taak heeft toezicht te houden op de tenuitvoerlegging van het protocol.

 

(7)

Overeenkomstig artikel 6 van het besluit, zijn de vertegenwoordigers van de Unie in het Comité voor culturele samenwerking hoge ambtenaren van zowel de Commissie als de lidstaten die deskundig en ervaren zijn op het gebied van culturele zaken en praktijken, en die het standpunt van de Unie overeenkomstig het Verdrag kenbaar maken.

 

(8)

De besluiten van het comité mogen geen rechten toekennen of verplichtingen opleggen waarop bij rechterlijke instanties van de Europese Unie of de lidstaten een rechtstreeks beroep kan worden gedaan.

 

(9)

De voorbereidende instanties van de Raad die bevoegd zijn voor cultuur en audiovisuele aangelegenheden worden in een vroeg stadium betrokken bij het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in het Comité voor culturele samenwerking.

 

(10)

Dit besluit doet geen afbreuk aan de respectieve bevoegdheden van de Unie en de...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.