Vluchtelingenavond D66, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 maart 2016 19:45
plaats Den Haag
locatie Voormalige ministerie van SZW Toon locatie
aanwezigen J. (Jacques) Tichelaar i, A. (Alexander) Pechtold i, Sj.W. (Sjoerd) Sjoerdsma i, J. (Jan) Hamming e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Wie heeft dé oplossing voor de vluchtelingencrisis? Van VVD tot PvdA, van GroenLinks tot D66 zijn er plannen gepresenteerd. Het geloof in eigen ideeën is groot. Maar vergeten we in die strijd om de beste te willen zijn het gemeenschappelijk belang niet uit het oog? Brengt de polarisatie in het politieke debat het beste voor zowel Nederlanders als vluchtelingen? En zijn de verschillen tussen de meeste partijen eigenlijk wel zo groot? D66-leider Alexander Pechtold vindt het de hoogste tijd dat politici - zichzelf incluis - uit het eigen gelijk treden en met alle goedwillende partijen, lokaal én nationaal, de handen ineen slaan.

Oude Ministerie van Sociale Zaken

In het voormalige ministerie van SZW, de locatie die ook dienst deed als noodopvang, organiseert D66 een bijeenkomst over vluchtelingen. Met lokale en regionale bestuurders van andere partijen gaan Alexander Pechtold en andere D66-Kamerleden op zoek naar wat we in Nederland samen kunnen doen.

Programma 15 maart

19.15u Inloop

19.45u Opening: Het verhaal van Rafaa Zino (vluchteling uit Syrië)

20.10u Toespraak Alexander Pechtold

20.30u Panelgesprek met:

  • Jacques Tichelaar (Commissaris van de Koning Drenthe, PvdA)
  • Mirjam van ’t Veld (Burgemeester Amstelveen, CDA)
  • Jan Hamming (Burgemeester Heusden, PvdA)

21.10u Discussie met de zaal

21.30u Einde

Locatie

Voormalig Ministerie van SZW, Anna van Hannoverstraat 4, Den Haag (gelegen naast station Den Haag laan van NOI)

Aanmeldingen: graag dmv een mail naar vereniging@D66.nl


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...