Burgerinitiatief “Ons Geld”

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Lid-Klein i, gepubliceerd op woensdag 16 maart 2016.

Vandaag vond de behandeling van het burgerinitiatief Ons Geld plaats. Dit is de integrale tekst van de inbreng van Norbert Klein:

Dit burgerinitiatief ONS GELD gaat over controle en vertrouwen. De Vrijzinnige Partij is het met initiatiefnemers eens dat we de controle en het vertrouwen in ONS GELD rap tempo aan het verliezen zijn.

Pensioenen worden gekort. Ouderen maar vooral de jongere generaties zullen hier in toenemende mate de dupe van zijn. Spaargelden leveren niets op. En het ergste is, er is geen zicht op enige verbetering.

Onlangs heeft de ECB hier nog eens schepje bovenop gedaan. Een dwaze actie van de ECB die gewoon neer komt op gokken, met ONS GELD als inzet. Onverantwoord!

De kabinetsreactie is ver onder de maat. Het gaat volstrekt voorbij aan de inzet van het burgerinitiatief: Hoe dat vertrouwen terug te winnen, en hoe de controle over ONS GELD weer terug te geven aan de mensen? Er mag wel wat meer daadkracht uitgaan van de minister.

Het debat vandaag moet hiervoor dan ook een start zijn. Het dringende advies van ONS GELD is: “Geef mensen weer zeggenschap!  De Vrijzinnige partij is het daar helemaal mee eens.