Politiek Café Lokale initiatieven voor duurzaamheid, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 april 2016 20:00
plaats Den Haag
locatie Theater de Nieuwe Regentes in de Haagse wijk Segbroek. Toon locatie
aanwezigen A.J. (Arend Jan) Boekestijn i, G.J.M. (Gerben-Jan) Gerbrandy i, K.P. (Kati) Piri i e.a.
organisatie ProDemos i

foto door Kevin Dooley

Organisaties en bewoners van Segbroek hebben verschillende initiatieven ontplooid om energie, geld en uitstoot te besparen. Hoe bespaar jij met tips vanuit Europa op je energierekening? Help je mee de wijk, de stad en het land te vergroenen? En waarom zou je je druk maken over klimaat? Op al dit soort vragen zoeken we op 4 april antwoorden. Met voorbeelden waaruit blijkt dat Europa en Segbroek opeens heel erg op elkaar kunnen lijken...

Op maandag 4 april organiseren de gemeente Den Haag, het Europa Direct Informatiecentrum Den Haag en ProDemos een Politiek Café in het Haagse stadsdeel Segbroek over het thema energie. Sprekers zijn Gerben-Jan Gerbrandy (lid Europees Parlement voor D66) en Joris Wijsmuller (Wethouder Stadsdeel Segbroek en Duurzaamheid). De focus zal liggen op duurzaamheid en circulaire economie.

Moderator is Jannes Herman Mostert.

Bekijk alvast wat initiatieven uit Segbroek:

  • Segbroek College: leerlingen van het Segbroek College wonnen een prijs met hun innovatieve ideeën over duurzaamheid.
  • De groene Regentes: zonnepanelen op het dak van de sporthal aan de Gaslaan 200.

Praktische informatie

  • Maandag 4 april 2016
  • 20.00 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
  • Na afloop is er een hapje en drankje, u aangeboden door de gemeente Den Haag.
  • Theater De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63 Den Haag
  • Toegang is gratis.
  • Aanmelden kan via aanmelden@prodemos.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw naam, het aantal personen waarmee u komt en de datum van de bijeenkomst waar u zich voor wilt aanmelden.

Themareeks EU-voorzitterschap

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU in de eerste helft van 2016.

In deze reeks organiseren we op donderdagavond 7 april een bijeenkomst over het 'Europees Veiligheidsbeleid', met Kati Piri, lid Europees Parlement voor de PvdA en Arend Jan Boekestijn, Lecturer International Relations aan de Universiteit Utrecht en columnist (Elsevier) in Studio Dudok (voertaal Engels).


Inhoudsopgave

  1. ProDemos
  2. Meer over...

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...